Απλουστεύονται τα κριτήρια για την ίδρυση εταιρειών διαχείρισης δανείων

Αλλαγές για την ίδρυση εταιρειών διαχείρισης δανείωνΑπαιτείται ελάχιστο κεφάλαιο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ

Πιο ευέλικτα και πιο ελαστικά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια, με Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η πράξη δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ικανοποιώντας προαπαιτούμενη δράση που είχε τεθεί από τους δανειστές στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αντικαθίσταται

το νομικό πλαίσιο που είχε θεσπιστεί τον Μάρτιο του 2016 και προβλέπεται η καταβολή ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου 4.500.000 εκατ. ευρώ που κατατίθενται σε πιστωτικό ίδρυμα με έδρα στην Ελλάδα σε μετρητά.

Επιπροσθέτως απαιτείται υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου που θα παρουσιάζει αναλυτικά τα είδη των σκοπούμενων δράσεων, την στρατηγική της εταιρείας ανά κατηγορία απαιτήσεων ή τους τομείς της οικονομίας και τη γεωγραφική περιοχή όπου η εταιρεία πρόκειται να στοχεύσει, τους διαθέσιμους πόρους, περιλαμβάνοντας εκτίμηση για το είδος και τον όγκο των δραστηριοτήτων και την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών της εταιρείας με χρονικό ορίζοντα δύο τουλάχιστον ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα