Απεργιακές συγκεντρώσεις κατά των νέων μέτρων (εικόνες)

Συγκεντρώσεις κατά των νέων μέτρων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιοΟλοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥΗρεμία επικρατεί στο κέντρο μετά τα επεισόδιαΠερισσότερα από 8.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ και άλλα 2.000 στην πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥΠιάστηκαν στα χέρια για το πανό στα Χανιά

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας,

των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότερα από 8.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ και άλλα 2.000 στην πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 200 άτομα εξαπολύουν επιθέσεις κατά καταστημάτων και της αστυνομίας ενώ οι συγκεντρωμένοι που μετείχαν στην κεντρική πορεία της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, σταδιακά αποχωρούν.

Νωρίτερα από την πλατεία Συντάγματος αποχώρησαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός. Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ε.Ε.» έγραφε το πανό που βρισκόταν στην κεφαλή της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ που έφτασε στη βουλή.

Στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για ταξικό πόλεμο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ταξικός πόλεμος είναι διαρκείας και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πλήττοντας τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων».

Κάλεσε μάλιστα σε «λαϊκό ξεσηκωμό».

Στο Σύνταγμα έφτασε επίσης η κεφαλή της πορείας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επί ποδός βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, ενόψει της αυριανής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Κέντρο, απ’ όπου ξεκίνησε πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε προς στο ΥΜΑΘ.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα κόμματα και πολιτικές κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΙΑ, κ.α.), συλλογικότητες, αντιξουσιαστές, κ.α., απ’ όπου ξεκίνησαν την πορεία τους, με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ. Προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν στην συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγνώστου Στρατιώτου μέλη της ΛΑΕ, της ΟΚΔΕ, κ.α.

Νωρίτερα το πρωί, αστυνομικοί, μέλη της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν για περίπου μια ώρα, κρατώντας με πανό, μπροστά στην πύλη του ΥΜΑΘ.

Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη – Ήρθαν στα χέρια για το πανό στα Χανιά

Με δύο συγκεντρώσεις που οργάνωσαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην πλατεία «1866» εργαζόμενοι και συνδικάτα εξέφρασαν σήμερα την αντίθεσή τους ενάντια στα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια» το εργατικό κέντρο της πόλης, το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι φορέων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στη συγκέντρωση της Αγοράς συμμετείχαν και αγρότες από την περιοχή της Κουντούρας, οι οποίοι μοίρασαν αγροτικά προϊόντα σε πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκλήθηκε μικρή ένταση μεταξύ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των διοργανωτών για το ποιος θα ηγηθεί της πορείας.

Η κατάσταση εκτονώθηκε άμεσα όταν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των άλλων φορέων αποφάσισαν να ακολουθήσουν μετά την ομάδα των φοιτητών.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «1866». Σε αυτή συμμετείχαν και αγρότες μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας που παρέταξαν στην πλατεία τα αγροτικά τους οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκλήθηκε μικρή ένταση μεταξύ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των διοργανωτών για το ποιος θα ηγηθεί της πορείας.

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στην Πάτρα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την συζήτηση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Σπρωξιές και βρισιές στην πορεία της Πάτρας (video)

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο και στην οποία συμμετείχαν, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, συνταξιούχοι κ.α.

Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ και πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου. Στην συγκέντρωση πήραν μέρος ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι κ.α.

Απεργικές συγκεντρώσεις και πορείες στις πόλεις της Ηπείρου

Mε συγκεντρώσεις και πορείες ανταποκρίθηκαν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι στις πόλεις της Ηπείρου.

Στα Ιωάννινα εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικοί φορείς, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, συνδικάτα και σωματεία έδωσαν το «παρών» στις ξεχωριστές κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν στις 10.00 το πρωί και ολοκληρώθηκαν μετά τις 12.00 το μεσημέρι το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη

Αύριο Πέμπτη , ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 18:30 στο Σύνταγμα. Ξεχωριστό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα