Απαγορευτικό για Μιλάνο από την Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας στον Ολυμπιακό – Επιστολή παικτών σε Euroleague

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας άναψε «κόκκινο» για το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο και η σχετική γνωμάτευση εστάλη στην Euroleague, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία. Επιστολή παικτών σε Euroleague να αλλάξει την έδρα του αγώνα. Σε πίεση η διοργανώτρια αρχή, ορίζει σε

άλλο γήπεδο το παιχνίδι.

Όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ «η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας που συνεδρίασε την Τρίτη (10/03) μας ενημέρωσε να αναστείλουμε το ταξίδι της ομάδας στο Μιλάνο. Το πρακτικό της συνεδρίασης απεστάλη το βράδυ στην Euroleague με νέα επιστολή, συμπληρωματική της προηγούμενης με την οποία ζητούσαμε να επαναξετασουν την απόφαση τους για διεξαγωγή του αγώνα με την Αρμάνι την Πέμπτη».

Είχε προηγηθεί η απίστευτη απάντηση της Euroleague στον Ολυμπιακό και στο αίτημα των «ερυθρόλευκων» να αναβληθεί το ματς ή να γίνει αλλαγή έδρας, με τη διοργανώτρια αρχή να αναφέρει ότι «το παιχνίδι θα γίνει κανονικά», ενώ είπε στους Πειραιώτες: «Πηγαίνετε στο Μιλάνο από άλλη χώρα…».

Νέο αίτημα του Ολυμπιακού στην Euroleague για το παιχνίδι στο Μιλάνο

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός επανήλθε το βράδυ της Τρίτης (10/03) και καλούσε την Euroleague να αναθεωρήσει την απόφασή της για τον προσεχή αγώνα με την Αρμάνι, στο Μιλάνο.

Η διοργανώτρια αρχή επέμεινε να διεξαχθεί ο αγώνας των «ερυθρόλευκων» στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, παρότι μόλις η ιταλική κυβέρνηση χαρακτήρισε ολόκληρη τη χώρα «κόκκινη ζώνη» και παρά την απαγόρευση όλων των πτήσεων προς τη βόρεια Ιταλία, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση. Με την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας να αποφασίσει τη ματαίωση όλων των αγώνων μέχρι τις 3 Απριλίου. Υπάρχει, πάντως, εξαίρεση στην Ιταλία για διεξαγωγή των διεθνών αγώνων (χωρίς κόσμο).

Η πειραϊκή ομάδα απέστειλε νέα επιστολή στην Euroleague, με την οποία ζητεί αναθεώρηση της απόφασης. Την Τρίτη (10/03), ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει αίτημα για αναβολή ή αλλαγή έδρας, με εναλλακτικές λύσεις άλλες ιταλικές πόλεις ή και χώρα εκτός Ιταλίας.

Επιστολή παικτών σε Euroleague για αλλαγή έδρας στο Αρμάνι – Ολυμπιακός

Την ίδια ώρα, η Ένωση Παικτών της Euroleague έστειλε έγγραφο στη διοργανώτρια αρχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το Αρμάνι – Ολυμπιακός πρέπει να διεξαχθεί εκτός Ιταλίας.

Σ’ αυτή καταγράφονται όλες οι ανησυχίες για την υγεία των μελών των δύο ομάδων, καθώς και η κοινή άποψη των παικτών της ιταλικής ομάδας και των «ερυθρόλευκων» για την διεξαγωγή του αγώνα μακριά από το Μιλάνο, που βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινης ζώνης» λόγω κορονοϊού.

Έτσι, η διοργανώτρια αρχή… στερεύει από επιλογές και όλα δείχνουν πως θα υπάρξει αλλαγή στην έδρα του αγώνα της 29ης αγωνιστικής της Regular Season.

Πηγή: Απαγορευτικό για Μιλάνο από την Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας στον Ολυμπιακό – Επιστολή παικτών σε Euroleague - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα