Απαγωγή Μαρκέλλας: Αποζημίωση στην οικογένεια προτείνει η 33χρονη – Σήμερα η απολογία της

Τη λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ήτοι την καταβολή χρημάτων ως αποζημίωση, προτείνει στην οικογένεια της Μαρκέλλας, η 33χρονη γυναίκα που κρατείται ως υπεύθυνη για την απαγωγή του 10χρονου κοριτσιού, η οποία σήμερα θα απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε τη Δευτέρα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας της Μαρκέλλας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μιλώντας στο Star,

τόνισε ότι «είχα ένα τηλεφώνημα από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορούμενης που μου είπε ότι είναι έτοιμοι να αποζημιώσουν οικονομικά την οικογένεια και ότι θα ήθελε να συναντηθούμε και μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μου έστειλε μήνυμα, μάλιστα, να συναντηθούμε στη Βουλιαγμένη που είναι η κατοικία μου κι εγώ του έστειλα μήνυμα ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Η υπόθεση δεν είναι μόνο της οικογένειας της Μαρκέλλας.

Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και μάλιστα είπα ότι αν η οικογένεια της δεχτεί να κάνει τελικά συμβιβασμό, εγώ δεν μπορώ να είμαι συνήγορος πολιτικής αγωγής».

Ο κ. Κούγιας, μάλιστα, επανέλαβε αυτό που δήλωσε και τη Δευτέρα στο MEGA, ότι αν η υπόθεση δεν είχε λάβει τόση δημοσιότητα, η Μαρκέλλα πιθανότατα να είχε την τύχη της μικρής Μαντλίν, η οποία απήχθη το 2007 και εξακολουθεί να αγνοείται.

«Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»

Δηλώσεις πάνω στην πρόταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού έκανε και η Ανθούλα Ανάσογλου. επίσης δικηγόρος της οικογένειας της Μαρκέλλας.

«Μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη, μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και να βρεθεί τι υπάρχει πίσω από αυτή την υπόθεση. Βλέποντας το ποσό που έχει στη διάθεσή της και τις προσπάθειές της να αποζημιώσει την οικογένεια, έχω υποψίες για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η 33χρονη πρόκειται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον ανακριτή μετά την 24ωρη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες, Δευτέρα.

Προκαταρκτική έρευνα για διαρροές συγκεκριμένων στοιχείων για την υπόθεση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διαρροές, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στοιχείων κατά το στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας από την Κάτω Τούμπα, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με εντολή του προϊσταμένου της Στέφανου Ζαρκαντζιά θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα που αφορούν την παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να επικεντρωθεί στη δημοσιοποίηση ευρημάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στην ανήλικη.

Είχε προηγηθεί πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας, για τυχόν επιλήψιμες πράξεις δικηγόρων σε σχέση με την ίδια υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα