Λευκός Οίκος: Αντιδράσεις για παράλειψη ονόματος «Πρώτου Κυρίου» σε φωτογραφία

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε χθες στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook την παραδοσιακή οικογενειακή φωτογραφία των συζύγων των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, μόνο που παρέλειψε να αναφέρει στην λεζάντα που την συνόδευε το όνομα του Gauthier Destenay, του συζύγου του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου. Ο Gauthier Destenay, Βέλγος αρχιτέκτονας, παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel τον Μάιο του 2015.

Η παράλειψη, έγινε αμέσως

αντιληπτή από τους χρήστες των social media, που εξοργίστηκαν με την κίνηση κάνοντας λόγο για λογοκρισία και κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο για ομοφοβία. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο Λευκός Οίκος προέβη σε διόρθωση της λεζάντας, προσθέτοντας αυτή τη φορά και το όνομα του Destenay ανάμεσα σε εκείνα με τις υπόλοιπες συζύγους των ηγετών του NATO.

Στην πρώτη λεζάντα της φωτογραφίας, αναφερόταν το εξής: «Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ ποζάρει με τη Βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, κέντρο, και άλλες συζύγους των ηγετών του ΝΑΤΟ: Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Emine Gulbaran Erdogan, Πρώτη Κυρία της Ισλανδίας Thora Margret Baldvinsdottir, Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Brigitte Trogneux, Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, Mojca Stropnik της Σλοβενίας, Desislava Radeva της Βουλγαρίας, Amelie Derbaudrenghien του Βελγίου και Ingrid Schulerud της Νορβηγίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την Πέμπτη 25 Μαΐου 2917 [σ.σ. λάθος και στην ημερομηνία], στο Βασιλικό Παλάτι στις Βρυξέλλες». Το όνομα του Gauthier Destenay δεν αναφερόταν πουθενά.

Αυτή είναι η φωτογραφία και η λεζάντα που δημοσιεύθηκε αρχικά:

Ο Destenay, χαμογελαστός και με σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και γαλάζια γραβάτα, διακρίνεται καθαρά στη φωτογραφία, ακριβώς πίσω από τον δεξί ώμο της Μελάνια Τραμπ. Η εμφάνισή του στις συγκεκριμένες φωτογραφίες σχολιάστηκε εκτενώς την περασμένη εβδομάδα στα social media αλλά και πολλά μέσα ενημέρωσης,με αμφιλεγόμενο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα