Αντιδράσεις από όλο τον κόσμο για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Την οδύνη τους και τη συμπαράστασή τους στη Μ. Βρετανία εξέφρασαν ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι, μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αρχικά μέσω Twitter τη συμπαράστασή του στη Βρετανία, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Τερέζα Μέι για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση» και να της προσφέρει την «πλήρη υποστήριξή»

του, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε την ηρωική αντίδραση της αστυνομίας και των άλλων υπηρεσιών που επενέβησαν και προσέφερε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στην έρευνα και για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτές τις πράξεις μίσους.

«Ό,τι κι αν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε -Είμαστε μαζί σας. Ο Θεός να σας ευλογεί!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. «Το φρικτό συμβάν στο Λονδίνο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση», είχε δηλώσει νωρίτερα η Μέι.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις», είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου

«Πρόκειται για μια επίθεση εσκεμμένη και θρασύδειλη ενάντια στους αθώους Λονδρέζους και τους επισκέπτες της πόλης μας που διασκέδαζαν το Σάββατο βράδυ. Δεν υπάρχει καμία πιθανή δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις», ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

Στο πλευρό της Βρετανία η Γερμανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται «αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας» μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η Μέρκελ σε σύντομη ανακοίνωσή της.

«Το επαναβεβαιώνω για τη Γερμανία: τη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας».

Συλλυπητήρια από τον Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον βρετανικό λαό και καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του για τις επιθέσεις στο Λονδίνο σε τηλεγράφημά του προς τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ενίσχυση των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση δυνάμεων της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να είναι η κοινή απάντηση σ’ αυτό που συνέβη», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Το έγκλημα αυτό προκαλεί σοκ με την ωμότητα και τον κυνισμό του», τονίζει ακόμη ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Εμανουέλ Μακρόν

«Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Τζάστιν Τριντό

«Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

«Εμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», ήταν το μήνυμα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Επειτα από τις νέες επιθέσεις, η Αριάνα Γκράντε έγραψε στο Twitter. «Προσεύχομαι για το Λονδίνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα