Ανησυχία και «καυτά» ερωτήματα για το Μουντιάλ 2022 λόγω της κρίσης στο Κατάρ

Η κρίση στο Κατάρ, αναπόφευκτα εγείρει «καυτά» ερωτήματα και στον κόσμο του ποδοσφαίρου, μιας και το Μουντιάλ 2022 ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο απομονωμένο πλέον Κατάρ.

Για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Κατάρ ετοιμαζόταν πυρετωδώς με την κατασκευή εννέα σταδίων και τεράστιων έργων υποδομής, ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμα το τι θα συμβεί.

Η FIFA με μια λιτή ανακοίνωση ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την Ανώτατη Επιτροπή για θέματα που αφορούν την διοργάνωση του 2022. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι άλλο να σχολιάσουμε», ενώ προφανώς αναμένει εξελίξεις μιας και δεν πιέζεται ακόμα χρονικά.

Όμως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρέχουσες εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα την αγωνιστική παρουσία του Κατάρ στους προκριματικούς του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (2018).

Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα (αλλά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη) να κληθεί να αντιμετωπίσει τη Σαουδική Αραβία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα play off.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο μέσα στο 2017, στη Ντόχα διοργανώθηκαν 39 διεθνείς διοργανώσεις. Ανάμεσά τους αγώνες Diamond League για τον Στίβο, Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής, Κ1 Καράτε Premier League και πολλές άλλες. Για τον Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένη και η διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου Κολύμβησης, αλλά μέχρι τώρα η FINA δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα