Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία – Απειλεί με στρατιωτική επέμβαση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις από τον τούρκο υπουργό ΆμυναςΠροειδοποίησε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να παρέμβουν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους τόνους η Τουρκία για Αιγαίο, Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο, λίγες μόνο ημέρες μετά το περιστατικό με το τουρκικό ερευνητικό «Barbaros».

Αναλυτικότερα, σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί

Ακάρ, διεμήνυσε ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε ενέργεια σε Κύπρο, Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που θα φέρει την Τουρκία προ τετελεσμένου και προειδοποίησε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να παρέμβουν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

«Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου είναι μηδενικές. Άπαντες οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως “η Βασίλισσα του προφήτη” θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, πάντα σε εναρμόνιση με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό, όλοι οφείλουν να πράξουν αναλόγως» προσθέτει.

Απειλές από σύμβουλο του Ερντογάν: Η Ελλάδα θα καταστραφεί στρατιωτικά σε τυχόν θερμό επεισόδιο

Σε στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα θα καταλήξει ένα ενδεχόμενο μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο, είχε αναφερθεί προηγουμένως ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου για οικονομικά θέματα, Γιγίτ Μπουλούτ.

Επισήμανε μάλιστα πως η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ελλάδας.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ ανέφερε σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Star» ότι Ελλάδα, Ελληνοκύπριοι και Ισραήλ, επιδιώκουν ένα «βρώμικο παιχνίδι» στη Μεσόγειο, νομίζοντας ότι έχουν πίσω τους και τους «μεγάλους αδελφούς» και τόνισε ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά όργανο της ιμπεριαλιστικής τάξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα