Ανάσα για Παναθηναϊκό – Παράταση από ΕΠΟ για χρέη και αναβολή για δεδουλευμένα Τελάντερ και Εσιέν

Δεκαπενθήμερη παράταση στις ΠΑΕ της Super League αναφορικά με την τακτοποίηση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων επικύρωσε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ προσφέροντας έτσι μια «ανάσα» χρόνου στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από έγκριση της UEFA στο αίτημα της ελληνικής πλευράς, η προθεσμία για την τακτοποίηση οφειλών μεταφέρεται από τις 31 Μαρτίου στις

16 Απριλίου, με υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών παραστατικών εξόφλησης ως τις 19 Απριλίου. Σημειώνεται ότι η παράταση αυτή αφορά αποκλειστικά την αδειοδότηση για τις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς για τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα η προθεσμία έληξε το Σάββατο (31/3) και όλα τα σχετικά έγγραφα πρέπει να κατατεθούν ως αύριο (3/4).

Παράλληλα όμως, η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει δεκαήμερη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης για τις εγχώριες διοργανώσεις, η οποία μετατίθεται από τις 30 Μαΐου για τις 10 Ιουνίου. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράταση αποφασίστηκε «…προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εξασφάλισης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου για το σύνολο των ΠΑΕ».

Η παράταση στην ολοκλήρωση της αδειοδότησης αφορά τους «πράσινους», αλλά και ακόμη επτά ΠΑΕ της Super League που δεν έχουν βρει ακόμη τηλεοπτική «στέγη», μετά το «σπάσιμο» της κεντρικής διαχείρισης, και χρειάζονται μία συμφωνία ώστε να παρουσιάσουν στον προϋπολογισμό τους τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Επιπλέον «ανάσα» για τους «πράσινους» και από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, που ανέβαλε εκ νέου μέχρι τις 17 Απριλίου την εκδίκαση των καταγγελιών δύο πρώην παικτών του Παναθηναϊκού για την καταβολή δεδουλευμένων. Ο λόγος για τις υποθέσεις των Ράσμους Τελάντερ και Μικαέλ Εσιέν, οι οποίοι έδωσαν σήμερα τη σύμφωνη γνώμη τους για την αναβολή που αιτήθηκε ο Παναθηναϊκός, αφού φαίνεται πως έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την «πράσινη» ΠΑΕ ότι θα τους καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα