Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης

Με κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia, “αναρχικοί” αναλαμβάνουν την ευθύνη για το χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης με βόμβες μολότοφ την περασμένη Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης – Ζημιές σε αυτοκίνητα (εικόνες – video)

Σε μακροσκελές κείμενο, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «αναρχικοί» αναφέρουν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στη «σύλληψη και τον βασανισμό» του 16χρονου Κώστα Μπ. στα Εξάρχεια.

Δείτε επίσης: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο 16χρονος που τραυματίσθηκε

κατά τη διάρκεια της σύλληψής του

“..Όπως και δεν ακούσατε την Τετάρτη το βράδυ, όταν και επιτεθήκαμε με πλήθος εμπρηστικών μέσων στο α.τ. Πεύκης στην οδό Κονίτσης, πυρπολώντας την είσοδο, τη σκοπιά, ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας, τα προσωπικά οχήματα μπάτσων μπροστά από το τμήμα (δύο αμάξια και μια μηχανή μικρού κυβισμού). Αυτοί ήταν εξαρχής οι στόχοι μας και όχι βέβαια το εσωτερικό του τμήματος, γεγονός που θα μπορούσε να εκθέσει σε κίνδυνο τους κρατούμενους, κάτι που εσκεμμένα δόθηκε ως πληροφορία στα μμε από τους μπάτσους. Οι πυροβολισμοί των μπάτσων από το παράθυρο του τμήματος δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την επίθεσή μας.

Οι πράξεις ανταρσίας, όπως αυτή στο α.τ. Πεύκης, αποδεικνύουν έμπρακτα πως το Κράτος και οι μηχανισμοί του δεν είναι άτρωτοι -όσο και αν μοιάζουν τέτοιοι- αλλά μπορούν να δεχθούν πλήγματα που τσαλακώνουν το προφίλ τους. Είναι μια απόδειξη πως στην περίοδο κοινωνικής νηνεμίας που διανύουμε, υπάρχουν ακόμα αυτοί και αυτές που απεργάζονται το τέλος αυτού του κόσμου και τον ερχομό ενός νέου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα