Αναδιπλώνεται ο Λιαργκόβας για το ύψος των τόκων

Επιβεβαιώθηκε επί της ουσίας το λάθος του Παναγιώτη Λιαργκόβα σχετικά με τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων από τόκους, καθώς ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής παραδέχθηκε πως στην τριμηνιαία έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του 2014 του ΟΔΔΗΧ.

Δείτε επίσης: Ο Τσακαλώτος διαψεύδει το Γραφείο Προϋπολογισμού: Έκαναν λάθος

Δείτε επίσης: «Βολές» Βούτση για μη έγκυρα στοιχεία του Γραφείου του Προϋπολογισμού

στη Βουλή

«Χρησιμοποιήσαμε επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και ήταν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είχαμε για να αξιοποιήσουμε μέχρι το 2026, μπορεί να υπάρχουν κάποια στοιχεία στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το ’20-’21, μέχρι το ’26 δεν είχαμε πουθενά στη διάθεσή μας τέτοια στοιχεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας: «Επομένως τα στοιχεία δεν είναι λάθος. Τώρα εάν στο μεταξύ γίνουν ρυθμίσεις με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και μειωθεί η επιβάρυνση, αυτό θα είναι προς όφελος της χώρας, μακάρι να γίνει. Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσιάσαμε την πορεία έως το 2026 για να πούμε ότι χρειάζεται ρύθμιση χρέους».

Δείτε επίσης: «Η Ελλάδα φαίνεται ότι βγαίνει από την κρίση» αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού

Δείτε επίσης: «Ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;»

Συνοψίζοντας, ο υπολογισμός του κ. Λιαργκόβα έγινε με τα επιτόκια του ’14 – τα οποία ήταν κυμαινόμενα – αν και ο ίδιος είχε τη δυνατότητα να ζητήσει τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ.

Keywords
Τυχαία Θέματα