Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον γιατρό της ομάδας

Η Μακέιλα Μαρόουνι, η αμερικανίδα χρυσή ολυμπιονίκης του 2012 στη γυμναστική κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον γιατρό της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ, ο οποίος φαίνεται να την παρενοχλούσε για χρόνια.

Η Μαρόουνι περιέγραψε την εμπειρία της μέσω twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #MeToo, μέσω του οποίου γυναίκες από όλο τον κόσμο περιγράφουν οδυνηρές εμπειρίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

Ο γιατρός ο οποίος παρενοχλούσε την Ολυμπιονίκη είναι ο δρ. Λάρι Νασάρ, που βρίσκεται στη φυλακή καθώς αποδέχθηκε κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ αντιμετωπίζει μηνύσεις από 125 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

#MeToo pic.twitter.com/lYXaDTuOsS

— mckayla (@McKaylaMaroney) 18 Οκτωβρίου 2017

Όπως έγραψε η Μαρόουνι «Τα λόγια όλων τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έμπνευση για μένα. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να μιλήσεις δημοσίως για κάτι τόσο τρομακτικό και τόσο προσωπικό, επειδή συνέβη και σε μένα».

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Χόλιγουντ. Συμβαίνει παντού. Όπου υπάρχει θέση εξουσίας, φαίνεται πως υπάρχει εν δυνάμει κακοποίηση. Είχα ένα όνειρο, να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και αυτά τα πράγματα που έπρεπε να περάσω για να φτάσω εκεί ήταν αηδιαστικά.

Κακοποιήθηκα από τον δρ. Λάρι Νασάρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας γυμναστικής γυναικών και της ολυμπιακής ομάδας, ο οποίος μου έλεγε ότι λάμβανα ‘απαραίτητη ιατρική θεραπεία, την οποία εφάρμοζε σε ασθενείς για πάνω από 30 χρόνια’. Άρχισε όταν ήμουν 13 ετών, σε μία από τις πρώτες συγκεντρώσεις στο Τέξας, και δεν σταμάτησε μέχρι να σταματήσω το άθλημα. Οπουδήποτε και οποτεδήποτε, αυτός ο άντρας φαίνεται πως έβρισκε την ευκαιρία να με ‘θεραπεύσει’. Συνέβη στο Λονδίνο, πριν η ομάδα κι εγώ κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο και συνέβη και πριν κερδίσω το αργυρό.

Για μένα, η πιο τρομακτική βραδιά της ζωή μου ήταν όταν ήμουν 15 ετών. Έπρεπε να πετάω όλη μέρα και όλη νύχτα με την ομάδα για να φτάσουμε στο Τόκιο. Μου είχε δώσει υπνωτικό χάπι για την πτήση και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι να είμαι μόνη μου μαζί του στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, να λαμβάνω ‘θεραπεία’. Νόμιζα ότι θα πέθαινα εκείνο το βράδυ».

Όπως καταλήγει στο κείμενό της: «Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, αλλά πώς να αρχίσουμε; Δεν είμαι ειδικός, αλλά να κάποιες σκέψεις μου. Πρώτον, μιλήστε και ευαισθητοποιήστε τον κόσμο για την κακοποίηση που υπάρχει. Δεύτερον, ο κόσμος, τα ιδρύματα, οι οργανισμοί, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται σε θέση ισχύος, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ακατάλληλη συμπεριφορά και πράξεις τους. Τρίτον, μορφωθείτε και αποτρέψτε πάση θυσία. Τέταρτον, να έχετε μηδενική ανοχή για όσους κακοποιούν και όσους τους προστατεύουν».

Ενώ καταλήγει «Θυμηθείτε, ποτέ δεν είναι αργά για να μιλήσετε».

Η Μακέιλα Μαρόουνι είχε γίνει διάσημη και για την γκριμάτσα της κατά τη διάρκεια της απονομής του αργυρού μεταλλίου για τη δοκό ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012:

Keywords
Τυχαία Θέματα