Άλμα της ΑΕΚ στην κατάταξη της UEFA αλλά κίνδυνος για τιμωρία

Μετά τη χθεσινή ισοπαλία (1-1) εναντίον της Ντιναμό Κιέβου η ΑΕΚ επέκτεινε στους 9 αγώνες το ευρωπαϊκό της αήττητο και σκαρφάλωσε στη θέση 133 της κατάταξης της UEFA, πραγματοποιώντας άλμα 75 θέσεων από το ξεκίνημα της σεζόν.

Για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος του επιτεύγματος, αρκεί να αναλογιστεί ότι στην κατάταξη μετρούν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές περιόδους.

Στις

τρεις από αυτές η ΑΕΚ απείχε ολοκληρωτικά, ενώ την τέταρτη (σεζόν 2016/17) πήρε μόλις έναν βαθμό και αποκλείστηκε στους προκριματικούς από την Σεντ Ετιέν. Συνεπώς, ό,τι πέτυχε οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην τρέχουσα περίοδο, κατά την οποία συγκέντρωσε 9,5 βαθμούς, τους περισσότερους από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Κίνδυνος τιμωρίας

Ωστόσο, το ματς με την Ντιναμό έχει σημάνει συναγερμό στην ΠΑΕ όσον αφορά τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από την UEFA, καθώς ο παρατηρητής έχει καταγράψει τα «βαρελάκια» καπνού, τις κροτίδες αλλά και τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική και δεν θέλει την παραμικρή πολιτική ή ιδεολογική αναφορά στα πανό. Είναι πάγια τακτική τους έστω κι αν οι χθεσινές αναφορές δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της FARE για ναζιστικά ή ρατσιστικά σύμβολα, αλλά αντίθετα ήταν στην αντίπερα όχθη.

Έχουν επίσης καταγραφεί τα μηνύματα στον ηλεκτρονικό πίνακα αλλά και οι συστάσεις στους οπαδούς πριν το ματς, καθώς και τα γρήγορα αντανακλαστικά στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπήρξε πρόβλημα. Έτσι στην ΑΕΚ αισιοδοξούν ότι η υπόθεση θα κλείσει με πρόστιμο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα