Αλληλεγγύη του «Charlie Hebdo» προς το «Der Spiegel» για το εξώφυλλο Τραμπ

Η γερμανική έκδοση του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» δημοσίευσε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς το περιοδικό «Der Spiegel», με αφορμή το τελευταίο αμφιλεγόμενο εξώφυλλό της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το «Charlie Hebdo» εξέφρασε την αλληλεγγύη του με ένα παρόμοιο σκίτσο, στο οποίο η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, φαίνεται να κρατάει στο ένα χέρι ένα μαχαίρι με αίματα και στο άλλο το κεφάλι του νέου ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Μάρτιν Σουλτς.

Ο αρχισυντάκτης

του «Der Spiegel» υπερασπίστηκε το εξώφυλλο του περιοδικού, που απεικονίζει τον προέδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να κρατά το κομμένο κεφάλι το Αγάλματος της Ελευθερίας, μετά την ευρεία καταδίκη από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

«Αυτή είναι μια χειρονομία σεβασμού προς τους συναδέλφους μας στο Αμβούργο (αναφορά στο εκδοτικό γραφείο Spiegel)», είπε η αρχισυντάκτης της γερμανικής έκδοσης του «Charlie Hebdo» – χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Minka Schneider – είπε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Αυτό που μας συγκλόνισε περισσότερο ήταν ο αρνητικός αντίκτυπος», δήλωσε η Schneider. «Πιστεύουμε ότι αυτό το εξώφυλλο είναι αρκετά καλό».

«Είμαστε στην ίδια βάρκα, γιατί στο κέντρο όλης αυτής της συζήτησης είναι η ελευθερία της γνώμης και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται ή δεν χρησιμοποιείται».

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα