Αλλαζών αυτοκράτορας ο Βρούτσης, κατήγγειλε ο Σπίρτζης

“Ηχηρή” απάντηση έδωσε στο Γιάννη Βρούτση ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μετά τα λεγόμενα του πρώτη ότι ”η κυβέρνηση παίζει με την νοημοσύνη των πολιτών», με αφορμή τις δηλώσεις Σπίρτζη για 14η σύνταξη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Σπίρτζης “Είναι ντροπή να λέγεται ο κ. Βρούτσης Τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγυής”.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Σπίρτζη είναι η εξής:

“Αγαπητοί κύριοι της ΝΔ, αλλάξτε τίτλο στον κ. Βρούτση. Είναι ντροπή να λέγεται Τομεάρχης Κοινωνικής

Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγυής.

Επειδή εσείς θέλετε να ξεχάσουμε όλοι τα πεπραγμένα σας, σας θυμίζουμε ΤΑ ΕΡΓΑ σας και του Υπουργού σας, κ. Βρούτση:

• αύξησε τις εισφορές σε ποσοστό ως και 100% σε όλους, έχοντες και μη, μεγαλοεπιχειρηματίες και ανέργους
• κατήργησε τις αναλογικές εισφορές και εφάρμοσε το σύστημα της απόλυτης ανταποδοτικότητας. Την πολιτική της απόλυτης αδικίας, όταν άνεργοι και μεγαλοεπιχειρηματίες έδιναν τις ίδιες εισφορές
• απαγόρευσε ακόμη και την νοσοκομειακή περίθαλψη ανθρώπων με βαριές ασθένειες και των παιδιών τους, λόγω ασφαλιστικών ωφειλών
• διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα, συμμετέχοντας στο PSI καιστην μεγάλη κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων
• κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
• Ως αλλαζών αυτοκράτωρ δεν συναντούσε και δεν διαβουλευόταν με κανένα φορέα για το πλούσιο καταστροφικό και ανάλγητο έργο του”

Ακόμη νωρίτερα, για απύθμενο θράσος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, «που έταξε από την τηλεόραση ακόμα και 14η σύνταξη», έκανε λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης

Ο κ. Σπίρτσης είναι ο ίδιος που, ως Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε., καλούσε τους μηχανικούς να μην καταβάλουν τις εισφορές τους, «ενώ τώρα που τους επέβαλε τριπλάσιες, τις απαιτεί», συνεχίζει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βρούτσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έφερε «εξοντωτικές» εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, κόβοντας κύριες και επικουρικές συντάξεις, μερίσματα του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και το 25% των κύριων συντάξεων στους νέους συνταξιούχους.

Ο υπουργός υποδομών, είναι ο ίδιος που ετοιμάζεται να ψηφίσει με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων «για να κρατηθούν στην εξουσία», σημειώνει, κλείνοντας, ο κ. Βρούτσης. «Θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αγωνία των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα