Αλέξανδρος Μαλλιάς: Πρέπει να ετοιμαστούμε με τις δικές μας δυνάμεις για τα χειρότερα σενάρια

Ανησυχητική έως και εκρηκτική, χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου ο πρώην πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο οποίος στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του: ″Οράματα και Χίμαιρες – Διαδρομές ενός Διπλωμάτη″, απόψε και στη Θεσσαλονίκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαληθευτούν τα χειρότερα σενάρια.

″Πρέπει να ετοιμαστούμε με τις δικές μας δυνάμεις για τα χειρότερα σενάρια, αλλά δεν πρέπει να παραδεχτούμε

την ήττα″, είπε ο πρώην πρέσβης εκφράζοντας την ανησυχία του για τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Συρία, στην Λιβύη και σε άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στην εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, τόνισε ότι ο κόσμος δεν αλλάζει λόγω Τράμπ, χαρακτηρίζοντας ορθή την διάγνωση της διοίκησης του νέου προέδρου. ″Ο Τράμπ είναι η απάντηση των ΗΠΑ, μέσω της δημοκρατικής ψήφου, σε έναν κόσμο που έχει ήδη αλλάξει″, υπογράμμισε ο πρώην πρέσβης.

Χαρακτήρισε αδυναμία και κακοδαιμονία για την Ελλάδα την έλλειψη ενός σταθερού πολιτικού πλαισίου και πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, γράφει χωρίς περιστροφές, για την βαθιά κρίση αξιών στην Ελλάδα, αναλύει, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που αναλογούν στην γενιά του και στον ίδιο, τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα γενιά, ενώ παρουσιάζει λεπτομέρειες από την μακρόχρονη διπλωματική διαδρομή του από διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Λιβύη, η ΠΓΔΜ, κ.ά.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη, αλλά και για τον έμπειρο πρώην διπλωμάτη μίλησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, ο υποστράτηγος ε.α. Γιώργος Χατζηθεοφάνους, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα