Δύο συλλήψεις για το «τρενάκι του τρόμου» στο Αίγιο – Τι δήλωσε ο διαχειριστής (video)

“Παράνομη η τοποθέτηση και η λειτουργία του τρένου”, λέει η δημοτική αρχή ΑιγιαλείαςΚαλά στην υγεία η νεαρή μητέρα και τα τρία παιδιά τηςΣυνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του μηχανήματοςΤη δική του εξήγηση δίνει ο διαχειριστής του υπαίθριου λούνα παρκ, Θανάσης Γεωργίου

“Παράνομη είναι η τοποθέτηση και η λειτουργία του τρένου στα Ψηλαλώνια”, διευκρινίζει η δημοτική αρχή Αιγιαλείας, εκφράζοντας την θλίψη της για τον εκτροχιασμό του τρένου σε υπαίθριο λούνα παρκ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου που είχε ως αποτέλεσμα

να τραυματιστεί μία μητέρα.

Η μητέρα επέβαινε με τα παιδιά της στο “τρενάκι του τρόμου”, όπως αποδείχτηκε, που ανετράπη, και την καταπλάκωσε, το βράδυ της Τρίτης. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ όταν το βαγονάκι του εναέριου τρένου στο οποίο επέβαινε η μητέρα με τα τρία της ανήλικα παιδιά, ηλικίας 4,5 και 12 ετών, εκτροχιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έπεσε το έδαφος, ρίχνοντας κάτω και τους τέσσερις.

Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα, η οποία προφανώς υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και τα πρώτα λεπτά δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, εγκλωβίστηκε στο κάτω μέρος της κατασκευής και χρειάστηκε η επέμβαση ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής για να απελευθερωθεί περίπου 20′ λεπτά αργότερα και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Τα παιδιά επίσης δεν τραυματίστηκαν και απλώς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα.

Καλά στην υγεία της

Καλά στην υγεία της είναι η μητέρα. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας και υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις που έδειξαν πως δεν έχει κάποιο σοβαρό κάταγμα ή τραυματισμό (μόνο μετατόπιση σπονδύλων) και έτσι επέστρεψε για προληπτική νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αιγίου.

«Παράνομη η τοποθέτηση παιχνιδιών»

Τη θλίψη της εκφράζει η δημοτική αρχή Αιγιαλείας και την συμπαράστασή της στην οικογένεια Δημητριάδη για το ατυχές γεγονός με το τρενάκι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου και εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Σχετικά με το ατυχές συμβάν της 12/12/2017 διευκρινίζει τα παρακάτω:

“Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.

Ήτοι:

1.Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

2.Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων

3.Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων, καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου”.

Δύο συλλήψεις

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία. Ο λόγος για τον χειριστή και τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος, ηλικίας 38 και 34 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Χθες το βράδυ, στο Αίγιο, τελευταίο βαγόνι από εναέριο τρενάκι λούνα πάρκ εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας 39χρονης ημεδαπής και των τριών τέκνων της, ηλικίας 4, 5 και 12 ετών, που επέβαιναν σε αυτό.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, συνελήφθησαν ο χειριστής και ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος, ηλικίας 38 και 34 ετών.

Η 39χρονη μητέρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και τα παιδιά στο «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών», για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας.

«Ίσως να έχασε την ισορροπία της»

Σημειώνεται πως το τρενάκι αποτελεί μέρος υπαίθριων παιχνιδιών που τοποθετήθηκαν στην πλατεία για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων τις χριστουγεννιάτικες μέρες.

Για το θέμα γίνεται έρευνα της αστυνομίας τόσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, καθώς φυσικά και για τις απαραίτητες διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας του παιχνιδιού, το οποίο τοποθέτησε και διαχειρίζεται ιδιώτης.

«Ίσως έχασε την ισορροπία της και έπεσε», λέει στο Tempo24.gr ο διαχειριστής του υπαίθριου λούνα παρκ, Θανάσης Γεωργίου, δίνει τη δική του εξήγηση.

Ο κ. Γεωργίου δεν μπορεί να εξηγήσει πως το βαγόνι βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε στο κενό. Στο σημείο αναμένεται εμπειρογνώμονας.


Βίντεο: Tempo24.gr

Πηγή: filodimos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα