Ομολόγησαν οι δολοφόνοι του γιατρού στη Σητεία: Θέλαμε να ζήσουμε τον έρωτά μας (εικόνες)

Δολοφόνοι του καρδιολόγου η σύζυγός του και ο εραστής τηςO γιατρός είχε σήμερα τα γενέθλιά τουΤι δήλωσε αυτόπτης μάρτυραςΣυγκλονισμένη η τοπική κοινωνίαΟμολόγησε και η σύζυγός του

«Έσπασε» τελικά και ομολόγησε τη δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας, ο 37χρονος άνδρας που προσήχθη νωρίτερα από την αστυνομία ως βασικός ύποπτος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1 τα κίνητρα ήταν ερωτικά και σύμφωνα με την ομολογία της συζύγου του, η ίδια με τον φίλο της, σχεδίασαν τον φόνο. Ο 37χρονος φίλος

της έστησε καρτέρι στο θύμα, τον πυροβόλησε μέσα στο αυτοκίνητό του και, όταν βγήκε, του έδωσε τη χαριστική βολή.

«Θέλαμε να ζήσουμε τον έρωτά μας. Σχεδιάσαμε τη δολοφονία του» φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς η σύζυγος του δολοφονημένου 62χρονου καρδιολόγου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η αστυνομία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό. Σε κάθε περίπτωση ήταν προσωπικό. Το πιθανότερο σενάριο να υπήρξε μία σχέση, ένα ερωτικό ζήτημα ή κίνητρο που να αφορά άλλο πρόσωπο και αυτό εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε στη Σητεία της Κρήτης το πρωί του Σαββάτου, όταν άγνωστοι έστησαν ενέδρα και δολοφόνησαν τον γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, oι άγνωστοι δράστες “γάζωσαν” το αυτοκίνητο του γιατρού, με μια σφαίρα να τον “βρίσκει” στο κεφάλι και τρεις στην πλάτη.

Ο 62χρονος εκτιμάται πως δέχτηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου άνδρα έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ιατροδικαστής.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στις Λιθίνες, με τον 62χρονο γιατρό με καταγωγή από τον Άγιο Στέφανο, να αφήνει την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητό του.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ήταν η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον δράστη με την καραμπίνα και μία σακούλα να προσποιείται τον κυνηγό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε τον δράστη να τρέχει και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς το όπλο, γεγονός που γέννησε υποψίες στην αστυνομία. Πράγματι, το όπλο εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο της δολοφονίας ενώ δίπλα του βρέθηκε και ένας κάλυκας.

Ο βασικός ύποπτος

Ένας άνδρας βουλγαρικής υπηκόοτητας προσήχθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου.

Ο ύποπτος που προσήχθη φέρεται να είναι οικογειακός φίλος του γιατρού.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Συγκλονισμένος δηλώνει ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο οποίος έκανε λόγο για “πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στη φιλήσυχη πόλη“. Μάλιστα όπως επισήμανε ο ίδιος γνώριζε προσωπικά τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη, ο οποίος καταγόταν από τον Άγιο Στέφανο και μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν υπάρξει και συμμαθητές στο σχολείο.

Ο κ. Πατεράκης βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών αλλά και για ένα πρόσθετο λόγο.

Όπως έγινε γνωστό, τη σορό του δολοφονημένου καρδιολόγου βρήκε το πλήρωμα του απορριμματοφόρου του Δήμου Σητείας, στη διάρκεια της προγραμματισμένης αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή του Κουτσουρά ακούστηκαν αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρέθηκαν μπροστά στο αιμόφυρτο πτώμα. Εκείνοι ήταν που ειδοποίησαν και τις αρχές που λίγα λεπτά αργότερα κατέφθαναν στο σημείο.

Πηγές φωτογραφιών: cretapost.gr, neakriti.gr, fonien.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα