Αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, «βλέπει» το CNBC

Πιο κοντά στη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, εμφανίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δημοσίευμα του πρακτορείου CNBC.

Το CNBC, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, σημειώνει ότι η Ελλάδα

και οι πιστωτές της αυξάνουν τις πιθανότητες συμφωνίας για τη λήψη μέτρων, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα αυξάνει και τις πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό κομμάτι του ελληνικού προγράμματος.

«Το ΔΝΤ έχει επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημειώνουν οι ίδιες πηγές σύμφωνα με το CNBC, το οποίο αναφέρει ότι οι πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ έχουν ενισχυθεί από το 20% στο 40%. Ωστόσο, στο δημοσίευμα διευκρινίζεται πως υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα ανοιχτά.

«Όλες οι πλευρές έχουν έρθει πλέον, πιο κοντά, ως προς το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων», τονίζουν στο CNBC ευρωπαϊκές πηγές, προσθέτοντας πως το Ταμείο φαίνεται να αποδέχεται στον στόχο του 3,5%.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, τα νέα μέτρα υπολογίζονται στο 2% του ΑΕΠ και θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, με στόχο τη διασφάλιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Μεταξύ αυτών, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνονται αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα.

Πάντως, εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε πως η θέση του Τζέρι Ράις, όπως διατυπώθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε αλλάξει, ενώ δεν έκανε κανένα περαιτέρω σχόλιο για το εν λόγω δημοσίευμα.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Τζέρι Ράις είχε δηλώσει ότι δεν εχει πραγματοποιηθεί καμία συζήτηση στο Δ.Σ του Ταμείου για ενδεχόμενο νέο δάνειο στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα