Αυτός είναι ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ – Σοκάρουν τα αντισημιτικά μηνύματά του

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από την ένοπλη επίθεση στο ΠίτσμπουργκΠρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις αντισημιτικού χαρακτήρα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορίΟ άνδρας είναι 46 ετών και ονομάζεται Ρομπ ΜπάουερςΕίχε αναρτήσει μηνύματα αντισημιτικού περιεχομένου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Με κίνητρο το μίσος φέρεται να σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο ο δράστης της επίθεσης σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

και έξι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αμερικανικών Αρχών.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο ανοίγοντας πυρ σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ είναι 46 ετών και ονομάζεται Ρομπ Μπάουερς.

Φώναζε «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν»

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ο ένοπλος φώναζε «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν», γεγονός που αποκαλύπτει τα κίνητρα της αποτρόπαιας πράξης του.

Την ώρα της επίθεσης, βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, το οποίο επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας μετέδωσε ότι ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο και φώναξε «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Βρίσκεται υπό κράτηση

Ο 46χρονος ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύματα μέσα σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ βρίσκεται υπό κράτηση, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ βρίσκεται υπό κράτηση. Έχουμε πολλά θύματα στο εσωτερικό της συναγωγής, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά» είπε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σοκάρουν τα μηνύματα μίσους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσής του

«Στη HIAS αρέσει να φέρνει εισβολείς για να σκοτώσουν το λαό μας. Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να βλέπω τον λαό μου να σφαγιάζεται. Στα τσακίδια οι απόψεις σας, μπουκάρω» έγραψε ο Μπάουερς σε ένα από τα πολλά μηνύματα μίσους που αναρτούσε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το παραπάνω μήνυμα αναρτήθηκε στο Gab, μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Φιλαδέλφεια, που δημιουργήθηκε ως εναλλακτική στο Twitter. Σε μια ανακοίνωση, το Gab.com επιβεβαίωσε ότι το προφίλ αυτό ανήκει πράγματι στον Μπάουερς.

Στο ιστορικό των αναρτήσεων του Μπάουερς από τότε που εγγράφθηκε στο μέσο, τον Ιανουάριο, μπορεί κανείς να διακρίνει έναν οργισμένο άνδρα, με αντισημιτικές απόψεις, που έγραφε μηνύματα όπως: «Καθημερινή Υπενθύμιση: η πολυπολιτισμικότητα σημαίνει να διωχθεί ο τελευταίος λευκός άνθρωπος».

Πριν από έναν μήνα, ο 46χρονος από το Πίτσμπουργκ ανήρτησε φωτογραφίες όπου απεικονίζονταν οι επιδόσεις του κατά την εξάσκησή του στο στόχο σε ένα σκοπευτήριο και μια συλλογή από τρία περίστροφα τα οποία αποκαλούσε «η οικογένειά του από glock» (όπως ονομάζεται η εταιρεία κατασκευής).

Ο Μπάουερς είναι καταχωρημένος ως ψηφοφόρος «χωρίς κομματική ταυτότητα» στην κομητεία Αλεγκίνι στην Πενσιλβάνια είχε στραφεί σε ένα μήνυμα και κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης, που δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την «εισβολή» των Εβραίων στις ΗΠΑ.

«Για την ιστορία, δεν τον ψήφισα ούτε έχω στην κατοχή μου, έχω φορέσει ή ακόμα κι αγγίξει ένα καπέλο με το σύνθημα MAGA» (Make America Great Again), που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους»

«Είναι μια πολύ φρικτή σκηνή εγκλήματος, μία από τις χειρότερες που έχω ποτέ δει» δήλωσε ο διευθυντής δημόσιας ασφάλειας του Πίτσμπουργκ Ουέντελ Χίσριτς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κοντά στον τόπο της τραγωδίας.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους» επισήμανε ο αξιωματούχος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο και άρχισε να φωνάζει «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Σύμφωνα με αξιωματικό του FBI ο δράστης χρησιμοποίησε ένα αυτόματο τουφέκι AR-15 για να διαπράξει την επίθεση.

Ο τραγικός απολογισμός

Σε τουλάχιστον 11 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις αντισημιτικού χαρακτήρα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας. Ο ύποπτος παραδόθηκε στην αστυνομία δηλώνοντας στους αστυνομικούς ότι «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» και φωνάζοντας και άλλα συνθήματα αντισημιτικού χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα