Αυτό είναι το «ανατρεπτικό» ξενοδοχείο του καλλιτέχνη Banksy στην Παλαιστίνη (εικόνες)

Ο διάσημος καλλιτέχνης και γκραφιτάς, Banksy, έκανε μία απροσδόκητη «στροφή» στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και άνοιξε το δικό του ξενοδοχείο.

Προς γενική έκπληξη όλων λοιπόν, ο Banksy άνοιξε ένα ξενοδοχείο εννέα δωματίων σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από το Τείχος της Δυτικής Όχθης, στην Βηθλεέμ.

Το ξενοδοχείο ακούει στο όνομα «The Walled Off Hotel». Υπόσχεται, μεταξύ άλλων, τη χειρότερη θέα στον κόσμο: το τείχος με

το οποίο το Τελ Αβίβ έχει περικλείσει τα Αυτόνομα Παλαιστινιακά Εδάφη για να «εξασφαλίσει» την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών.

Από τότε που έπεσε, το 2015, η αυλαία στην Dismaland, και με εξαίρεση μια δουλειά του που εμφανίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Μπρίστολ, ο Banksy εστίασε την ενέργειά του σε αυτό το ξενοδοχείο.

Τους τελευταίους 14 μήνες μάλιστα, ο ίδιος και μια ομάδα βοηθών εργάστηκαν για να μετατρέψουν ένα παλιό ξενοδοχείο -εξωτερική όψη, διαδρόμους, λόμπι, αίθουσα φαγητού, δωμάτια- σε έκθεση έργων τέχνης.

Δεν είναι όλα τα έργα τέχνης που «εκτίθενται», έργα του Banksy. Δωμάτια δόθηκαν σε καλλιτέχνες όπως ο Sami Musa και η Dominique Petrin. Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Μια επιπρόσθετη γκαλερί τέχνης, υπό τη επίβλεψη του ιστορικού και κριτικού τέχνης Ismal Duddera, θα φιλοξενήσει έργα Παλαιστινίων καλλιτεχνών της τελευταίας εικοσαετίας.

«Αν μείνετε στο «Walled Off» θα βρεθείτε να κοιμάστε μέσα σε ένα έργο τέχνης, κυριολεκτικά. Προς το παρόν, ο Banksy, ο Sami Musa και η Dominique Pettrin έχουν μεταμορφώσει δωμάτια επισκεπτών, θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η τοποθεσία του «Walled Off Hotel», στο νούμερο 182 της οδού Caritas στη Βηθλεέμ, έχοντας οπτική επαφή με το Τείχος της Δυτικής Όχθης, το κάνει προορισμό ολκής.

Κρατήσεις θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές από τις 11 Μαρτίου και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 του μηνός. Το ξενοδοχείο προορίζεται να λειτουργήσει έως τα τέλη του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα