Αυτά είναι τα πιο παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου (εικόνες – video)

Δείτε χριστουγεννιάτικα γεύματα που φέρνουν αναγούλαΠαραδόσεις ακόμα και από χώρες που δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα

Παραδόσεις που κάνουν εκατομμύρια πολίτες να τρέχουν στα KFC για λίγο τηγανητό κοτόπουλο και άλλες που έχουν σχέση με… τουρσιά κρεμασμένα σε δέντρα. Γάτες που έχουν αναλάβει ρόλο “fashion police” και Χριστουγεννιάτικα γεύματα που θα μας προκαλούσαν αναγούλα.

Οι Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι πολλές, όμως οι πιο παράξενες από αυτές βρίσκονται

συγκεντρωμένες παρακάτω και μας έρχονται από όλο τον κόσμο. Ακόμα και από τις χώρες που δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα!

Ιαπωνία: Η χαρά των KFC

Μια διαφήμιση του 1974 που καλούσε τους Ιάπωνες να φάνε τηγανητό κοτόπουλο ανήμερα τα Χριστούγεννα δημιούργησε μια χριστουγεννιάτικη παράδοση σε μια χώρα όπου μόνο το 1% είναι Χριστιανοί.

Από τότε η συγκεκριμένη αλυσίδα μετράει αστρονομικά κέρδη στις 25 Δεκεμβρίου, χάρη σε μια διαφήμιση του 1974, ενώ η συνηθέστερη απεικόνιση του Άη Βασίλη έχει τη μορφή της μασκότ της εταιρείας.

Αυστρία: Κράμπους, η… οικονομικότερη εκδοχή του Άη Βασίλη

Πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο του Άη Βασίλη. Το τερατόμορφο δαιμόνιο που θυμίζει έντονα τις απεικονήσεις του διαβόλου, «εμφανίζεται» την περίοδο των Χριστουγέννων για να… δείρει τα παιδάκια που ήταν άτακτα.

Σε διάφορα μέρη της χώρας πάντως, τις ημέρες αυτές μπορεί κανείς να δει τις νύχτες τον Κράμπους να τρομάζει τα παιδάκια.

Καταλονία: «…… ψηλά και αγναντεύει» ο Ελ Καγκανέρ

Ο άνθρωπος που… τα κάνει! Πρόκεται για έναν νεαρό άνδρα με κόκκινο καπέλο και κατεβασμένα τα παντελόνια που κάνει την ανάγκη του.

Η απεικόνισή του συνήθως συναντάται με φόντο εξωτερικών χώρων, όμως ο συμβολισμός τους δεν είναι τόσο αρνητικός όσο μπορεί κανείς να νομίζει. Ο Ελ Καγκανέρ βγαίνει να κάνει την ανάγκη του για το κοινό καλό αφού συμβολίζει τη λίπανση του εδάφους για μια έυφορη χρονιά!

Σουηδία: Χριστούγεννα σημαίνει Ντόναλντ Ντακ

Όσο και αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί, ο αγαπημένος Ντόναλντ μικρών και μεγάλων θα είναι πάντα ο Ντόναλντ Ντακ. Όμως στη Σουηδία η λατρεία στον συγκεκριμένο ήρωα έχει οδηγήσει σε μια ακόμη περίεργη παράδοση.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ακριβώς στις 3.00 το μεσημέρι σχεδόν όλοι οι Σουηδοί παρακολουθούν στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Ντόναλντ Ντακ. Και όχι οποιοδήποτε επεισόδιο. Παρακολουθούν την προβολή του χριστουγεννιάτικου επεισοδίου της Disney “From All of Us to All of You” (1958) που στα σουηδικά έχει μεταφραστεί ως «Ο Ντόναλντ Ντακ και η παρέα του σας εύχονται χρόνια πολλά», επειδή ο Ντόναλντ είναι πολύ πιο δημοφιλής από τον Μίκυ στη συγκεκριμένη χώρα.

ΗΠΑ: Ένα τουρσί στο δέντρο σου!

Πρόκειται για μια παράδοση που βασίζεται σε μια ιστορία του αμερικανικού Εμφυλίου.

Ο στρατιώτης John C Lower αιχμαλωτίστηκε από τους εχθρούς του. Την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς ο ίδιος ήταν εξαιρετικά πεινασμένος, ζήτησε από τους φρουρούς του να φάει έστω και ένα τουρσί. Εκείνοι πραγματοποίησαν την επιθυμία του και όταν ο στρατιώτης απελευθερώθηκε, φέρεται να καθιέρωσε την παράδοση του να κρύβει ένα τουρσί μέσα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σύμφωνα με αυτή την παράδοση, όποιος βρει το τουρσί θα είναι τυχερός σε όλη τη χρονιά.

Κρύβουν ένα τουρσί μέσα στο Χριστουγεννιάτικο δεντρο και όποιος το βρει κερδίζει καλή τύχη για την υπόλοιπη χρονιά.

Νορβηγία: Κρύψτε τις σκούπες!

Οι Νορβηγοί κρύβουν τις σκούπες του σπιτιού την Παραμονή των Χριστουγέννων για να… εμποδίσουν τις μάγισσες από το να τις χρησιμοποιήσουν ως οχήματα για να κλέψουν τη χαρά των Χριστουγέννων.

Γροιλανδία: Να μαζευτούμε να φάτε!

Αν μόλις γυρίσατε από ένα ευχάριστο εορταστικό γεύμα καλό θα ήταν να περάσετε αυτή την παράγραφο. Ελοχεύουν κίνδυνοι στις επόμενες προτάσεις!

Στην εξωτική Γροιλανδία το εορταστικό γεύμα ξεκινάει να ετοιμάζεται μήνες πριν τα Χριστούγεννα. Στους Γροιλανδούς αρέσει το Κίβιακ. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε περίπου 500 μικρά θαλασσοπούλια τα οποία θα πρέπει να τοποθετήσετε μέσα στο κουφάρι μιας φώκιας. Αφαιρείτε όσο περισσότερο αέρα και ράβετε τη φώκια, «σφραγίζοντάς» τη με λίπος φώκιας που απωθεί τις μύγες.

Όλο αυτό το λαχταριστό σύνολο το θάβετε κάτω από βράχους και το αφήνετε να… «γίνει». Ύστερα από περίπου 3 μήνες το Χριστουγεννιάτικο γεύμα είναι έτοιμο!

Νότιος Αφρική: Τηγανητές είναι καλύτερες

Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη αφορμή για τους Νοτιοαφρικανούς για να απολαύσουν τηγανητές κάμπιες. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, είναι σίγουρα πιο ασφαλές από το… Κίβιακ των Γροιλανδών.

Ισλανδία: Η πιο φανατική υπερκαταναλώτρια γάτα του κόσμου

Δεν είναι απλώς τρομακτική, δεν είναι απλώς αιμοβόρα. Είναι και υπερκαταναλωτική! Πρόκειται για το απαίσιο πνεύμα αιλουροειδούς, την Yule, που βγαίνει στους δρόμους της Ισλανδίας και τρώει όσους δεν έχουν καινούρια ρούχα για να φορέσουν την παραμονή των Χριστουγέννων!

Επιμέλεια: Αντώνης Ρηγόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα