ZDF: Τρομοκρατικό το χτύπημα με το φορτηγό στην πόλη Λίμπουργκ της Γερμανίας(video)

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το γερμανικό δίκτυο ZDF, αναφορικά με το περιστατικό όπου άνδρας έκλεψε φορτηγό και το έριξε πάνω σε αυτοκίνητα που περίμεναν σε φανάρι.  Σύμφωνα με την αστυνομία, «ένας άνδρας» άρπαξε γύρω στις 17:20, το απόγευμα της Δευτέρας το βαρύ φορτηγό στο κέντρο της πόλης Λίμπουργκ, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, πριν το οδηγήσει πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που περίμεναν στο φανάρι απέναντι από το δικαστικό μέγαρο. Αποτέλεσμα ήταν

να τραυματιστούν τουλάχιστον 9 άνθρωποι. Ο δράστης τραυματίστηκε και ο ίδιος ελαφρά.

Οδηγός είπε στα μέσα ενημέρωσης πως ο δράστης άνοιξε την πόρτα του οχήματος του και στην ερώτηση τι θέλεις από εμένα, δεν είπε λέξη, ενώ όταν ρωτήθηκε ξανά, τράβηξε τον οδηγό και τον πέταξε έξω από το αυτοκίνητο.

Μετά τη σύγκρουση, τον ύποπτο αρχικά έσπευσε να βοηθήσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έκαναν τζόγκινγκ, ενώ είχε καθίσει κάτω, με τη μύτη και τα χέρια μέσα στα αίματα και το παντελόνι σχισμένο, είπαν αυτόπτες μάρτυρες σε γερμανική εφημερίδα.

Η Μπετίνα Γ., εργαζόμενη σε γραφείο κοντά στον τόπο του ατυχήματος, που βγήκε έξω μαζί με συναδέλφους της όταν άκουσαν τον κρότο της σύγκρουσης, είπε πως ο άνδρας ήταν καθισμένος κάτω από ένα δέντρο, διαμαρτυρήθηκε πως πόναγε «παντού» και έδωσε το όνομα Μοχάμεντ. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, πρόφερε πολλές φορές τη λέξη «Αλλάχ», κάτι που άλλαξε τη στάση της μικρής ομάδας, την έκανε πολύ πιο επιφυλακτική.

Οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών των τελευταίων ετών. Η πιο αιματηρή έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ένας νεαρός Τυνήσιος, ο Άνις Άμρι, έριξε κλεμμένο φορτηγό πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι.

Τον Απρίλιο, ο Τόμας Χάλντενβανγκ, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και εσωτερικής ασφαλείας, εκτίμησε ότι στη Γερμανία ζουν το τρέχον διάστημα 2.240 ισλαμιστές που «δυνητικά» θα μπορούσαν να διαπράξουν «τρομοκρατικές» ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα