WSJ: Οι τρεις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα

Στην ανάλυση των επιλογών που έχει ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά η εφημερίδα Wall Street Journal, λόγω των διαφωνιών για το ελληνικό πρόγραμμα.

Αντίσταση

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τη WSJ, θα μπορούσε να αρνηθεί τις νέες απαιτήσεις των δανειστών και να επιμείνει στο αίτημα για «χαλάρωση» της λιτότητας.
Σε ένα τέτοιο σενάριο όμως, οι

διαπραγματεύσεις θα παραταθούν έως το καλοκαίρι και η Ελλάδα θα βρεθεί με το μαχαίρι στο λαιμό, δεδομένης της ανάγκης αποπληρωμής ομολόγων.

Yποχώρηση

Σ’ αυτό το σενάριο, αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί τα επιπλέον μέτρα λιτότητας, προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει πλήρως στο πρόγραμμα βοήθειας. Μία τέτοια κίνηση, εξηγεί η WSJ, θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Γερμανία, η οποία δεν θα έχει περαιτέρω περιθώρια ελιγμών, ως προς το ζήτημα του χρέους.

Εκλογές

Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να διαφύγει το αδιέξοδο, θα μπορούσε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Κατά τη WSJ, σ’ αυτό το σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις και θα κληθεί να προχωρήσει τάχιστα σε έναν επίπονο συμβιβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα