Tο τέλος του κόσμου απέχει ακόμη δύο λεπτά – Πώς ερμηνεύουν οι επιστήμονες το «Ρολόι της Αποκάλυψης»

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» εξακολουθεί να δείχνει δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσαν τα μέλη του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας του περιοδικού Bulletin of the Atomic Scientists, στην ετήσια έκθεσή τους για το πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος στην απόλυτη καταστροφή.

Σύμφωνα με την Ένωση ατομικών επιστημόνων των ΗΠΑ, η ανθρωπότητα έχει μπει σε μία νέα περίοδο ανωμαλίας.

Η Rachel Bronson,

πρόεδρος της Ένωσης, υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι η ρητορική ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα έχει σε ένα βαθμό εξομαλυνθεί, εν τούτοις αυξήθηκαν οι παγκόσμιοι κίνδυνοι, καθώς επίσης και η ένταση ανάμεσα στη σχέση Αμερικής και Ρωσίας.

«Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε φυσιολογικούς τους κινδύνους από μία πυρηνική καταστροφή, αλλά και από την κλιματική αλλαγή και αυτό δεν είναι φυσιολογικό», είπε χαρακτηριστικά. «Το 2019 δε μπορεί να θεωρηθεί μία χρονιά ομαλότητας αλλά ένα έτος προειδοποιήσεων για τους επερχόμενους κινδύνους».

Έτσι ανακοίνωσαν ότι η απειλή για το τέλος του κόσμου παραμένει ακόμη δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, στο πιο κοντινό χρονικά σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ».

“We have in fact entered a period that we call the new abnormal. This ‘new abnormal’ that the world now inhabits is unsustainable and unsettling. We appear to be normalizing a very dangerous world…” says @RachelBronson1 #DoomsdayClock https://t.co/FPPyojVEGr

— BulletinOfTheAtomic (@BulletinAtomic) January 24, 2019


Όπως επισήμαναν, οι δείκτες του ρολογιού έχουν βρεθεί τόσο κοντά στα μεσάνυχτα μόνο μία φορά στο παρελθόν: το 1953, όταν οι ΗΠΑ και η πρώην Σοβιετική Ένωση πραγματοποιούσαν δοκιμές βόμβας υδρογόνου.

Το Συμβούλιο επανέλαβε επίσης τις ανησυχίες του για την κλιματική αλλαγή, έναν παράγοντα που λαμβάνουν υπόψη τους από το 2007.

Η αντίστροφη μέτρηση πριν το τέλος του κόσμου έχει συμβολικό χαρακτήρα και ξεκίνησε το 1947 από μέλη των ατομικών επιστημόνων των ΗΠΑ που εργάστηκαν στο «Manhattan Project» και οι οποίοι έφτιαξαν την πρώτη ατομική βόμβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα