Tο Μπαλέτο Μπολσόι «ταξιδεύει» ηλεκτρονικά στο Μέγαρο Μουσικής

Πρώτη φορά στην ιστορία των απευθείας μεταδόσεών του από τη Μόσχα, το Μπαλέτο Μπολσόι προβάλλει ζωντανά, μέσω επιλεγμένων αιθουσών σε ολόκληρο τον κόσμο και σε συνεργασία με την Pathé Live, τρεις σύγχρονες χορογραφίες, την Κυριακή 19 Μαρτίου (στις 17.00), στο πλαίσιο της νέας του παραγωγής με τίτλο «A Contemporary Evening».

Έτσι, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

(ΜΜΑ) μια χορευτική παράσταση – πρόκληση, αφού, αυτή τη φορά, το διάσημο συγκρότημα κλασικού χορού καλείται να αναμετρηθεί με σύγχρονες δημιουργίες χορογράφων διεθνούς ακτινοβολίας. Το πρόγραμμα αυτής της ξεχωριστής βραδιάς συνδυάζει τον δυναμισμό του Τζερόμ Ρόμπινς με τη δεξιοτεχνία του Χάραλντ Λάντερ και την ευφυΐα του Αλεξάντερ Ρατμάνσκι.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που οι χορευτές του Μπολσόι ερμηνεύουν τα έργα «The Cage» – «Το κλουβί» του Αμερικανού Τζερόμ Ρόμπινς και «Études» – «Σπουδές» του Δανού Χάραλντ Λάντερ. Θα παρουσιάσουν επίσης τη χορογραφία «Russian Seasons» – «Ρωσικές εποχές», που υπογράφει ο Αλεξάντερ Ρατμάνσκι, ένας από τους πλέον διακεκριμένους αποφοίτους της Ακαδημίας Μπολσόι.

Τα τρία έργα βασίζονται σε μουσικές συνθέσεις των Ίγκορ Στραβίνσκι, Καρλ Τσέρνυ και Λεονίντ Ντεσιάτνικοφ.

Η προβολή της χορευτικής παράστασης «Α Contemporary Evening» εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου «Χορός στο Μέγαρο» και των δορυφορικών μεταδόσεων «The Bolshoi Live from Moscow» που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο ΜΜΑ, σε συνεργασία με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live. Χάρη σε αυτή τη σύμπραξη, οι φίλοι του χορού έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν μεγάλα κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Κατά τα διαλείμματα των παραστάσεων (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (φοιτητικά, παιδικά) και 15 ευρώ (γενική είσοδος).

Keywords
Τυχαία Θέματα