Tips για αδυνάτισμα χωρίς στερήσεις

Αν θέλετε να αδυνατίσετε αλλά διστάζετε να μπείτε στη διαδικασία γιατί σας φαίνεται πολύ δύσκολη, καταπιεστική ή σας θυμίζει τιμωρία, ακολουθήστε ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να χάσετε το επιπλέον βάρος χωρίς να καταβάλλετε υπερβολική προσπάθεια.

Μην αποκλείσετε εντελώς κάποιες ομάδες τροφίμων, όπως π.χ. τα γλυκά γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ πιο θελκτικές. Είναι καλύτερο να δοκιμάζετε από όλες τις ομάδες, περιορίζοντας στο ελάχιστο όσα είναι πιο παχυντικά.Δεσμευτείτε ότι τουλάχιστον ένα από τα γεύματα που θα φτιάχνετε θα
είναι υγιεινό.Ξεκινήστε να γυμνάζεστε, αλλά με μέτρο.Καθιερώστε να τρώτε έξω μόνο όταν πρόκειται να γιορτάσετε κάποια ειδική περίσταση.Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα έχετε να κάνετε βάζοντας σε προτεραιότητα την άσκηση.Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε σνακ σε όλα τα διαλείμματα στη δουλειά. Αντ’ αυτού δοκιμάστε να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα, όπως τσάι. Γενικά καλό είναι να αλλάξετε τις συνήθειές σας γύρω από τα σνακ. Για παράδειγμα προτιμήστε ξηρούς καρπούς ή φρούτα αντί να αγοράσετε σφολιάτες ή συσκευασμένα μπισκότα.Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και αυτό να είναι το βασικό σας ρόφημα.Περάστε χρόνο με ανθρώπους που συνήθως προσηλώνονται και πετυχαίνουν τους στόχους τους.Δείτε πόσες θερμίδες έχει κάθε τρόφιμο ώστε να έχετε μια εικόνα για το πόσο χρειάζεται να καταναλώσετε.Καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε υγιείς συνήθειες, π.χ. ένα καλό πρωινό, χρόνο για πρωινή άσκηση.Προσθέστε στο γεύμα σας – αφαιρώντας κάτι άλλο – μια μερίδα πράσινων λαχανικών. Έχουν λίγες θερμίδες και σας εφοδιάζουν με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.Αντί να κάνετε σχέδια για το πώς θα θέλατε να είστε, κάντε σχέδια για το πόσο δυνατοί και γυμνασμένοι θέλετε να αισθάνεστε.Εστιάστε στην πρόοδο και όχι στην τελειότητα.Αν γυμνάζεστε συνεργαστείτε με ένα προπονητή ή δάσκαλο (ανάλογα ποια δραστηριότητα ακολουθείτε) για να σας καθοδηγήσει και να σας εμπνεύσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα