#Tamam: Οι Τούρκοι λένε «αρκετά» στον Ερντογάν μέσω Twitter (εικόνες – video)

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Τούρκοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω Twitter, αναδεικνύοντας τη λέξη «Tamam» («Αρκετά») σε ένα από τα δημοφιλέστερα trend παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, σε ομιλία του ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ανέφερε ότι αν μια μέρα ο λαός αποφασίσει να πει «tamam» (αρκετά), τότε ο ίδιος θα κάνει στην άκρη.

«Το Έθνος μου με οδήγησε στον δημαρχιακό θώκο της Κωνσταντινούπολης,

στην ηγεσία του AKP, της κυβέρνησης και στον προεδρικό θώκο. Εάν κάποια ημέρα το έθνος μας πει «αρκετά», τότε θα κάνουμε στην άκρη», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά την ομιλία του, το hashtag #Tamam σάρωσε το τουρκικό Twitter και σύντομα αναδείχθηκε σε παγκόσμια τάση.

«Θέλουμε δημοκρατία επομένως λέμε #enough στον Ερντογάν. Σε παρακαλούμε αποχώρησε από τον θώκο σου, έκανες παράλογα πράγματα στη χώρα και τους πολίτες. Αρκετά», γράφει ένας χρήστης.

«Δεν θα αποχωρήσεις ήσυχα. Θα λογοδοτήσεις για τις πράξεις σου. Αρκετά!» σημειώνει ένας άλλος.

Και οι αντίπαλοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές συμμετείχαν στη διαδικτυακή αυτή κινητοποίηση και τα «Tamam» tweets που έστειλαν οι τρεις βασικοί αντίπαλοί του συγκέντρωσαν όλα μαζί περισσότερα από 10.000 retweet.

«Τέλος χρόνου. Αρκετά!» ήταν το μήνυμα που έγραψε στο Twitter o Μουχαρέμ Ιντζέ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP.

Vakit TAMAM!

— Muharrem İNCE (@vekilince) 8 Μαΐου 2018

Μάλιστα η κινητοποίηση με το hashtag #Tamam στάθηκε ευκαιρία για μια σπάνια επίδειξη ενότητας μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και το φιλοκουρδικό κόμμα.

«Tamam Inchallah» (θα είναι καλό, Θεού θέλοντος) ήταν το tweet του ισλαμιστή, Τεμέλ Καραμολάογλου, ή απλά «TAMAM» για την Μεράλ Ακσενέρ.

T A M A M İnşallah!

— Temel Karamollaoğlu (@T_Karamollaoglu) 8 Μαΐου 2018

T A M A M. #TürkiyeİYİOlacak

— Meral Akşener (@meral_aksener) 8 Μαΐου 2018

«Αρκετά: είναι πολύ περίεργο που ο Ερντογάν προσέφερε στην αντιπολίτευση ένα ενωτικό σύνθημα» σχολίασε ο δημοσιογράφος, Ρούσεν Τζακίρ.

Tamam: Erdoğan’ın muhalefete birleştirici bir slogan ikram etmiş olması çok acayip

— rusen cakir (@cakir_rusen) 8 Μαΐου 2018

Άλλα tweets από το #tamam:

T A M A M

Enough with Erdogan, enough with ISIS! #Tamam pic.twitter.com/amylzvyjk4

— سعود

Keywords
Τυχαία Θέματα