«SOS» για τα ασυνόδευτα παιδιά από τον Θανάση Γιαννόπουλο

Την ανησυχία του για το μέλλον των ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, γνωστοποιώντας παράλληλα την πρωτοβουλία του Κέντρου να αναλάβει την επιμέλεια 5 προσφυγόπουλων.

«Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι τα παιδιά τα ασυνόδευτα, που είναι κάποιες χιλιάδες. Εμείς έχουμε έντονα προβληματιστεί», δήλωσε αρχικά, σημειώνοντας τους φόβους του για «εκτός της μελλοντικής κατάληξης που μπορεί να

έχουν -που ξέρετε πολύ καλά τι μπορεί να είναι, trafficking, ναρκωτικά, πεζοδρόμιο– μπορεί κάποια να τύχουν και εμπορίας οργάνων».

Ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Ειδομένη, σημείωσε ότι στο «ΚΕΕΛΠΝΟ αναλάβαμε την αναδοχή πέντε παιδιών, για να δώσουμε το μήνυμα και σε άλλους, ότι τα παιδιά αυτά τα έχουμε κοντά μας».

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων, διαβεβαίωσε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι έτοιμο να διαχειριστεί την κατάσταση, εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για την επάρκεια εμβολίων.

«Τα παιδιά είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Εδώ ο πληθυσμός σε επίπεδο παιδιών ξεπερνά το 40%. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το πρόβλημα του εμβολιασμού τους, διότι προέρχονται και από χώρες που δεν είχαν υγειονομικά συστήματα πλην της Συρίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προβληματιζόμαστε έντονα, διότι δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα επάρκειας (εμβολίων) εδώ, στον ελλαδικό χώρο, αλλά υπάρχει πρόβλημα παραγωγής εμβολίων από τις εταιρείες που τα παράγουν».

Υπογράμμισε δε, ότι «πρέπει να δημιουργηθούν οι απόλυτες συνθήκες της προφύλαξης του πληθυσμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα