Rally Dakar: Πρώτη νίκη για Αλ Ατίγια της Toyota – Μπροστά η Peugeot τη δεύτερη ημέρα

Μετά την πρώτη μικρή Ειδική εγκλιματισμού και προσαρμογής της πρώτης μέρας του 40ου Ράλι Ντακάρ, την Κυριακή (7/01) οι αγωνιζόμενοι πέρασαν στα «βαθιά», με 278 χιλιόμετρα σ’ ένα loop γύρω από την περουβιανή πόλη Πίσκο, γεμάτη με τεράστιους αμμόλοφους που απ’ την κορυφή τους φαινόταν η ακτή του Ειρηνικού, καθώς και με πολλές κρυμμένες παγίδες πλοήγησης στην κατά 90 τοις εκατό εκτός χαραγμένου δρόμου δοκιμασία της ημέρας.

Αυτοκίνητα

Την πρώτη ημέρα ο Νάσερ Αλ-Ατίγια της Toyota κέρδισε την εναρκτήρια

Ειδική Διαδρομή του 40ου Ράλι Ντακάρ, μήκους μόλις 31 χιλιομέτρων από τη Λίμα στο Πίσκο του Περού – όμως η μεγάλη είδηση ήρθε από την Peugeot, που δεν είχε κανένα από τα «διαστημικά» της buggies μέσα στη δεκάδα, και είδε τον Σεμπάστιαν Λεμπ να χάνει πάνω από 5 λεπτά.

Ωστόσο τη δεύτερη ημέρα η Peugeot πέρασε μπροστά. Και τα τέσσερα εργοστασιακά Peugeot 3008DKR Maxi πέρασαν στην αντεπίθεση, και ενώ ο Ντεπρέ κέρδιζε τη μάχη με τον Στεφάν Πετερανσέλ και τον Σεμπαστιάν Λεμπ, εντέλει στον τερματισμό με 48 δευτερόλεπτα και 3 λεπτά αντίστοιχα, ο Κάρλος Σάινθ αντιμετώπιζε δύο κλαταρίσματα, που χρειάστηκε να τα αλλάξει καθώς τα ελαστικά διαλύθηκαν από τις ζάντες τους, και προβλήματα πλοήγησης εξαιτίας της αδιαθεσίας του συνοδηγού του, Λούκας Κρουζ. Ο Σάινθ, που αρχικά έκανε χρόνους τετράδας, στο τέλος έφτασε χαμένος κατά 13 λεπτά, και στην 6η θέση της γενικής.

Μοτοσικλέτες

Την πρώτη ημέρα στους δύο τροχούς, η «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα μεταξύ της ΚΤΜ και της Honda ξεκίνησε με μια πρώτη νίκη των Αυστριακών, και του περσινού νικητή Σαμ Σάντερλαντ, από τη Λίμα στο Πίσκο – την ώρα που με τον δεύτερο χρόνο του Άντριεν φαν Μπέβερεν, 32 δευτ. πίσω, η Yamaha έδειξε ότι διαθέτει κι εκείνη τη δυναμική να μπει στη μάχη της κορυφής.

Πάντως η δεύτερη ημέρα άνηκε ολοκληρωτικά στον Χοάν Μπαρέδα Μπορτ – τον σπουδαιότερο αναβάτη των τελευταίων ετών δίχως νίκη στο Ντακάρ. Ο Ισπανός ήταν ασυγκράτητος, και πήρε την πρωτοπορία της γενικής κερδίζοντας την 20ή του νίκη Ειδικής του αγώνα.

Πηγή: driveandtravel.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα