Mαραντζίδης: Η ΝΔ ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία

«Η ΝΔ νομιμοποίησε μια συγκέντρωση και πλέον μετατόπισε τη συζήτηση σε αυτό που σχηματικά ονομάζω εθνικοφροσύνη», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ , στο Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Νίκος Μαραντζίδης που μίλησε στη Νόνη Καραγιάννη. «Η ΝΔ ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία», τόνισε ο κ Μαραντζίδης και

σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαμόρφωσε έναν καινούργιο άξονα όπου στις συγκεντρώσεις μπορεί να συνυπάρχουν Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΝΔ.

Αναλυτικά:

«Προσωπικά, είμαι απλός παρατηρητής, στο συγκεκριμένο θέμα. Διαπίστωσα ότι η θέση της ΝΔ σε ό,τι έχει να κάνει με το Μακεδονικό, ξεκίνησε να είναι κάτι σε στυλ διαδικαστική συζήτηση, του να να δούμε τι λένε οι ΑΝΕΛ και μετά θα πω και εγώ. Ενδιάμεσα ακούστηκαν -όχι και πολύ δυνατά- και κάποιες απόψεις για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, για να περάσουμε σταδιακά σε κάποια ταξίδια του Προέδρου της ΝΔ στην Κατερίνη, το Λιτόχωρο και στην Πέλλα, προφανώς για να καταλάβουν όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κάποια αλλαγή.

Αρχικά υπήρχε θέμα συμμετοχής ή όχι στο συλλαλητήριο της Θεσ/νίκης. Σε πρώτη φάση, η ΝΔ ήταν αρνητική. Μετά πέρασε σε μία σιωπή και στο τέλος η στάση της ήταν υποστηρικτική, αλλά χωρίς να το φωνάζουμε, κιόλας.

Η τελευταία, μετά το συλλαλητήριο, δήλωση του Προέδρου της ΝΔ, ήταν δήλωση υποστήριξης σε αυτό που συνέβη και εμένα, ως πολίτη, με σόκαρε. Με σόκαρε το γεγονός ότι μπορούν να γίνονται στις μέρες μας συγκεντρώσει, στις οποίες τον τόνο δίνει η ακροδεξιά… Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε μικρή χώρα και ξέρουμε τους ανθρώπους και τα χαρακτηριστικά τους, δεν ήρθαμε από τον Άρη. Τον τόνο όλων των διεργασιών, εδώ και εβδομάδες, τον δίνουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, συγκεκριμένοι φορείς, με συγκεκριμένη ταυτότητα, στους οποίους ενεργό ρόλο έχουν ακροδεξιά έως και εξτρεμιστικά στοιχεία. Το είδαμε αυτό από τις καταστροφές και από τον προπηλακισμό δημοσιογράφων. Οι άνθρωποι δεν κρύβονται, το καθιερωμένο πολιτικό σύστημα πάει να βάλει το πρόβλημα κάτω από το χαλί», είπε και συνέχισε:

«Θα έλεγα ότι ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία. Αυτό έκανε η ΝΔ μη μιλώντας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία της Ελλάδος πήραν αποστάσεις από αυτό το γεγονός. Αυτή την πρωτοβουλία τη νομιμοποίησε η ΝΔ με ένα τρόπο σοκαριστικό, για εμένα ως πολίτη. Δηλαδή μπορούμε να συνυπάρχουμε με την άκρα δεξιά, τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , σε κοινές συγκεντρώσεις γύρω από τόσο πολύπλοκα θέματα, όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής;»

Keywords
Τυχαία Θέματα