Live Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω τη διαρκή λιτότητα – Ο Μητσοτάκης «το έβαλε στα πόδια» και κρύφτηκε

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για τις αποφάσεις του Eurogroup και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν , απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Για βέβαιες επιβαρύνσεις με αβέβαιες ελαφρύνσεις» κάνει λόγο στην ερώτησή του

ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είναι εκτεθειμένος στην κοινωνία.

Βασίλης Λεβέντης

Ο κ. Λεβέντης είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν αποσαφηνίζεται το τι είναι μέτρα και τι μεταρρυθμίσεις».

Ζήτησε νομοθετική πρωτοβουλία για τις δημοσκοπήσεις που όπως σημείωσε συνεχίζουν να χειραγωγούν.

Χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα τους δύο τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο και κρατούνται απο τις ελληνικές αρχές ενώ σημείωσε ότι στο «τέλος θα στεναχωρηθούμε και όλας εάν βγούμε απο τα μνημόνια».

Αλέξης Τσίπρας

Η οικονομία ανακάμπτει σταθερά είπε απο την πλευρά του ο πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για παγκόσμια πρωτοτυπία λέγοντας πως με την καταρχήν συμφωνία του Eurogroup όχι μόνο θα πάρουμε όπως είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια αλλά θα «δώσουμε» κιόλας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος για το πλεόνασμα ενώ τόνισε ότι το 2016 η χώρα είχε ανάπτυξη 0,3%.

Σημείωσε ότι έγινε σεβαστή από όλους η θέση «ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα στην ήδη βεβαρυμένη ελληνική κοινωνία».

Σε μία διαπραγμάτευση είναι προφανές ότι θα κερδίσεις αλλά θα κάνεις και ορισμένες υποχωρήσεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πέτυχε έναν έντιμο συμβιβασμό.

Πετύχαμε να αφήσουμε πίσω τις πολιτικές διαρκούς λιτότητας και δεν υπάρχει η παράλογη απαίτηση για επιπλέον μέτρα 2% του ΑΕΠ για μετά τη λήξη του προγράμματος.

Οι όποιες μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν απο το 2019 θα έχουν μηδενικό φορολογικό αντίκτυπο, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Προυπόθεση μας είναι να συνεχίσει τη εντυπωσιακή πορεία ανόδου η οικονομία μας και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση υπάρχει ακόμη δουλειά μπροστά μας και δεν θριαμβολογούμε», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο το έβαλε στα πόδια και «τις τελευταίες ημέρες έχει κρυφτεί».

«Προτάσεις του γερμανικού υπουργείου οικονομικών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% την επόμενη δεκαετία ήρθε η ώρα να φύγουν απο το τραπέζι», τόνισε ο πρωθυπουργός στέλνοντας νέο σαφές μήνυμα στη Γερμανία.

«Στόχος μας είναι τώρα η καταπολέμηση της ανεργίας και θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα απο την επιτροπεία, τα μνημόνια και την άρση κυριαρχίας , σημείωσε κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη συζήτηση μεταδίδει απευθείας το altsantiri.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα