Live η ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Η αξιολόγηση θα κλείσει όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ

«Όσο η Ευρώπη θα παραμένει άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού. Η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Η κρίση είναι παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο.

«Το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος

υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Τσιπρας υπογράμμισε ότι «Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Η αξιολόγηση θα κλείσει, και θα κλείσει θετικά όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ».

«Να λάβει υπόψη ο Μητσοτάκης σε ποιους δίνει διαπιστευτήρια»

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία δεν ξέρω τι θα πει αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου. Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου δεν ζήτησε ενημέρωση. Δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα. Να λάβει υπόψη ποιος παλεύει για διέξοδο από την κρίση και ποιος δίνει διαπιστευτήρια προκειμένου να έρθει στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα του πω ότι για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει».

Τα θέματα του θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή είναι οι πολιτικές εξελίξεις και ο προγραμματισμός δράσης.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό, οι εργασίες της ΚΕ που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 15:30

Keywords
Τυχαία Θέματα