Καμμένος: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης. Ζητώ δημοψήφισμα για τη Συμφωνία

Εκτός κυβέρνησης οι ΑΝΕΛ, μετά από την απόφαση του Πάνου Καμμένου την οποία ανακοίνωσε στον Αλέξη Τσίπρα«Θα πούμε όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης»Ο Πάνος Καμμένος διαμήνυσε πως όσοι δεν ακολουθήσουν την γραμμή των ΑΝΕΛ, θα διαγραφούν

Ήρεμος, σαφής και πιστός στη γραμμή του κόμματός του σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Λέμε όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, είπε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε», διεκρίνησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε:

«Οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ψηφίσει πρόταση μομφής, αν την καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας είπε:

«Αν ο κ. Μητσοτάκης βγει και πει ότι δεν θέτει κανένα ζήτημα του όρου Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία κι ότι ακόμα και αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία, θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής της ΝΔ. Αλλά από όσο ξέρω τις τελευταίες μέρες μάλλον «λαμπάδες ανάβει» για να μην πέσει στα χέρια του το θέμα της Συμφωνίας».

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε τις πρώτες δηλώσεις, με τις οποίες ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος του από την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα