Τουσκ σε Τσίπρα: Υποδειγματικός ο πραγματισμός σας, φτάνουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Στο Μαξίμου για συνάντηση με Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΑισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τον ευρωπαίο αξιωματούχο«Να αναλάβουν όλα τα κράτη τις ευθύνες τους», τόνισε ο ΤσίπραςΤο μεσημέρι από το Μαξίμου οι κοινές δηλώσεις

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που κυβέρνηση και Θεσμοί βρίσκονται κοντά στην επίτευξη

τεχνικής συμφωνίας.

Λίγες ώρες πριν την άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Τσίπρας και Τουσκ συναντιούνται αυτή την ώρα στο Μαξίμου ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Τσίπρας: Να επωμιστούν όλοι τις ευθύνες τους

«Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αφήσουμε πίσω την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες τους, για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη και ασφαλή» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Ντόναλντ Τούσκ στο Μέγαρο Μαξίμου. pic.twitter.com/KNGs34ATZd

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 5, 2017

«Πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης»

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι σήμερα είναι πιο αισιόδοξος, από χθες, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο θα είναι περισσότερο από σήμερα.

«Λόγω της αποφασιστικότητας και του πραγματισμού που επιδεικνύετε είμαι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση» είπε απευθυνόμενος στον έλληνα πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε την άποψη πως, βεβαίως, βρισκόμαστε μακριά ακόμα, από το να μιλάμε για ένα success story στην ελληνική οικονομία.

Τα θέματα που αναμένεται να τεθούν στην ατζέντα

Στην ατζέντα των μεταξύ τους συνομιλιών εκτός από την πορεία των ελληνικών διαπραγματεύσεων θα τεθούν το μεταναστευτικό και το Brexit.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τονίσει την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ενώ θα θίξει και το θέμα κωλυσιεργίας από πλευράς ΔΝΤ στις εν εξελίξει συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Θα τονιστεί επίσης το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο έχει εισέλθει η Ευρώπη και η ανάγκη να μείνει ενωμένη απέναντι στις προκλήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Τουσκ πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε δεκτός στο προεδρικό από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα