Σφοδρή επίθεση Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Κουρτάκη και Αναστασιάδη (video)

Υψηλοί «τόνοι» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των συντακτώνΕπίθεση εναντίον των «οργανωτών της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων»«Κοινή πεποίθηση να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση»Την Παρασκευή η απάντηση Τσίπρα στην ερώτηση Μητσοτάκη για την ανομία«Να μας απαντήσει για την κάλυψη στον κ. Αυγενάκη»

Με ευθεία επίθεση εναντίον των εκδοτών Μαρινάκη, Αλαφούζο, Κουρτάκη και Αναστασιάδη άνοιξε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο

υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή το ζήτημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα και πως «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι».

Καταλόγισε στους δημοσιογραφικούς ομίλους των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη και Κουρτάκη ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».

«Εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο», κατέληξε.

«Κοινή θέληση να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση»

Κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι από την ολοκλήρωση, την προηγούμενη Παρασκευή, της πρώτης φάσης των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, «πλέον, καθίσταται σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης».

Όπως υπογράμμισε, ήδη έχουν κλείσει με θετικό τρόπο μία σειρά από ζητήματα:

– Η ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα 120 δόσεων, με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%. Σε αντιστοίχηση με αυτήν τη ρύθμιση θα εκδοθούν και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο.

– Η ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας, για τις οποίες συμφωνήθηκε η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης, τόσο για τον/την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.

– Η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα ρύθμιση όσον αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

«Παρά τον παροξυσμό καταστροφολογίας, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα»

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, πάντως, είναι να προχωρήσουν τάχιστα όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν και να υπάρξει, το συντομότερο δυνατό, η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», επισημαίνοντας ότι «παρά τον παροξυσμό καταστροφολογίας από την αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί δίχως πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα».

Αυτό διότι, όπως εξήγησε, η ελληνική οικονομία, τόσο το 2017, όσο και το 2018, θα βρίσκεται εντός δημοσιονομικών στόχων, διαψεύδοντας τα σενάρια περί δημοσιονομικού κενού.

«Θα ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος;»

Αναφερόμενος στη δημοσιονομική υπεραπόδοση που αναμένεται να καταγραφεί όσον αφορά το 2017 και η οποία δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόδοση κοινωνικού μερίσματος, όπως αντίστοιχα συνέβη και στο τέλος του 2016, υποστήριξε ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα να συγκεκριμενοποιηθεί, τόσο το ποσό, όσο και το πού θα κατευθυνθεί στοχευμένα αυτή η ενίσχυση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι έχει μεγάλη σημασία να δούμε τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Αν, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση».

«Προχωράμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη χώρα»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένα βήματα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη χώρα, για ένα αξιόπιστο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο», επίκεντρο του οποίου, όπως είπε, «είναι η διαβούλευση και οι συνεργασία με τους φορείς κάθε περιοχής και φυσικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτή η λογική είναι που διαπερνά τη διεξαγωγή των περιφερειακών συνεδρίων ανά τη χώρα».

Υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα «διεξήχθη, με μεγάλη επιτυχία, το συνέδριο στην Ήπειρο» και πρόσθεσε πως εντείνεται η προετοιμασία για το επόμενο συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, ενώ θα ακολουθήσει το συνέδριο των Ιόνιων Νήσων στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

«Η ΝΔ αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα»

Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε επίσης δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία. «Την ίδια στιγμή», είπε, «που το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προχωρά μεθοδικά και με ιεραρχήσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο απουσιάζει παντελώς από το πεδίο των προτάσεων, αλλά επιλέγει να αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα. Είτε για τη δήθεν κατάρρευση των εσόδων, είτε για τη δήθεν αγορά του αιώνα στα εξοπλιστικά, είτε για τη δήθεν εικόνα βίας και ανομίας».

Της καταλόγισε ότι «αναζητά, λοιπόν, διέξοδο από την πραγματικότητα, η οποία ευτυχώς για τη χώρα, αλλά δυστυχώς για τη ΝΔ, αποδεικνύει με σαφήνεια το εξής απλούστατο: Ότι μέρα με τη μέρα υλοποιείται το πολιτικό σχέδιο με το οποίο εκλέχθηκε η παρούσα κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015 και όσο η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα προς την έξοδο από τα μνημόνια, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα επιταχύνεται προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος «πίσω από τις διαρκείς παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη και του κόμματός του», «που τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα. Την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».

«Μας είναι αδύνατο να παρακολουθήσουμε τη σκέψη του κ. Μητσοτάκη και του επιτελείου του» σχολίασε, για να συμπληρώσει: «Είναι, όμως, προφανές ότι μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου».

«Οι απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή, στη Βουλή»

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι απαραίτητες απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή, στη Βουλή».

Δείτε επίσης: «Ποια η σχέση του Αυγενάκη με εμπόριο όπλων και εκβιασμούς;»

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι «εκεί, όμως, θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Πέραν τούτου, επισήμανε ότι «θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα δεδομένα που καταρρίπτουν έναν ακόμα ψεύτικο ισχυρισμό της ΝΔ», κάτι όχι ιδιαιτέρως δύσκολο, σχολίασε, αναφέροντας μόνο ορισμένα από τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης: Ο Αυγενάκης απαντά με εξώδικο στην εφημερίδα Documento (εικόνα)

Συγκεκριμένα, παρέπεμψε στα στοιχεία από τις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση, για πρώτη φορά, των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

«Και ειδικότερα, διότι αυτό είναι η ουσία του ζητήματος, θα δοθεί η ευκαιρία ώστε να παρουσιαστούν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της νέας αντίληψης για την αντεγκληματική πολιτική», πρόσθεσε. Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για μία αντίληψη «που βρίσκεται στον αντίποδα του κράτους της καταστολής και των σιδηρόφρακτων πόλεων της περιόδου 2010-2014. Μία πολιτική που δεν πριμοδοτεί την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας, αλλά, αντιθέτως, μεριμνά, τόσο για την προστασία των πολιτών, όσο, όμως, και για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μία αρχή που στη βάση της έχει την υπεράσπιση της ίδιας της δημοκρατίας και της δικαιοκρατίας».

Κατατέθηκε η υποψηφιότητα Μουζάλα για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι σε αυτό, εξάλλου, το πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, κατατέθηκε η υποψηφιότητα του σημερινού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως σημείωσε, «μία πιθανή ευδοκίμηση της υποψηφιότητας αυτής, την οποία η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, θα αποτελέσει μία μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, αλλά και μία αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού για την ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

Keywords
video, νεα δημοκρατια, τσιπρας, εδοεαπ, κουρεμα, μμε, κομοτηνη, νέα, βουλη, ελασ, συλληψεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, απεργια 8 νοεμβριου, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, αξιολογηση, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, αστυνομια, δημοκρατια, εδοεαπ, θεμα, μμε, οικονομια, πλαισιο, υψος, αγορα, αγωνια, αδιαφορια, ασφαλιστικα ταμεια, αφορμη, βρισκεται, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, δοθει, ευκαιρια, ειπε, ελασ, ελληνικη αστυνομια, εβδομαδα, ενημερωση, εξαρχεια, εξωδικο, επιτυχια, εφημεριδα, ιδια, θετικο, εικονα, κυβερνηση, μεριμνα, μητσοτακης, ουσια, οφελος, πεδιο, ρυθμιση, σαφης, συγκεκριμενα, συζυγο, σειρα, συγχαρητηρια, σχεδιο, τιμη, τοπικη αυτοδιοικηση, υλοποιηση, φυσικα, φορα, ψευτικο, αδυνατο, ασφαλεια, βηματα, δημητρης, δικαιωματα, ευθεια, χωρα, μια φορα, οργη
Τυχαία Θέματα