H FIFA «αγκαλιάζει» την Κίνα με το… βλέμμα και στο Μουντιάλ 2030

Η αγορά της Κίνας είναι πολύ μεγάλη και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μην απλώσει τα… δίχτυα του στην ασιατική χώρα με τη FIFA να υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την ομοσπονδία της (CFA). Αυτό συνέβη, ενώ υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι η Κίνα θα μπορούσε να υποβάλει πρόταση για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Οι υπογραφές έπεσαν στη Ζυρίχη ανάμεσα στον πρόεδρο της FIFA,

Τζιάνι Ινφαντίνο και τον ομόλογό του στην Ομοσπονδία της Κίνας (CFA), Ντου Ζαοκάι. Σύμφωνα με το μνημόνια συνεργασίας, η FIFA θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις δομές, τη διαχείριση και τις τεχνικές πτυχές που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στην Κίνα, με γενικό στόχο την επιτάχυνση του αναπτυξιακού δυναμικού του αθλήματος στη χώρα, επικεντρώνοντας στην ενίσχυση πέντε βασικών τομέων: δομή διακυβέρνησης της CFA, τεχνική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, διαιτησία, επαγγελματική διαχείριση ποδοσφαίρου και διοργάνωση εκδηλώσεων.

CFA and FIFA had a meeting in Zurich. After the meeting the 2 sides signed a MoU covering football governance, technical support, development, competition & referees. The to-be-reelected Gianni Infantino and the newly-elected FIFA council member Du Zhaocai signed the agreement. pic.twitter.com/k7DMGMmifO

Titan Sports Plus (@titan_plus) 27 Απριλίου 2019

Σημειώνεται ότι η Κίνα και γενικότερα η Ασία, έχουν γίνει μια σημαντική αγορά για τη FIFA, αλλά και για ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η Κίνα έχει, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια αναπτύξει το πρωτάθλημά της με πολλούς αστέρες της μπάλας να αγωνίζονται σε ομάδες της. Η ομοσπονδία το… παλεύει και με την εθνική ομάδα, με στόχο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και το Νοέμβριο αναφέρθηκε ότι η χώρα θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2030.

¡Cooperación en pro del deporte! #FIFA y la Asociación de Fútbol de China #CFA unen fuerzas para desarrollar aún más el #fútbol en el país asiático https://t.co/9a9fdJ0173 pic.twitter.com/DxyIkFLMWD

China Xinhua Español (@XHespanol) 26 Απριλίου 2019

«Πρέπει να είναι μια προτεραιότητα της FIFA να εξασφαλίσει ότι το πιο δημοφιλές παιχνίδι του κόσμου συνεχίζει να αναπτύσσεται στην πιο πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε: «Το κινεζικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα εδώ και πολύ καιρό τώρα και είμαστε με τη συμφωνία αυτή, η FIFA είναι σε θέση να προσφέρει βοήθεια για να εξελιχθεί το παιχνίδι ακόμη περισσότερο στην Κίνα».

«Ανυπομονούμε να λάβουμε τη υποστήριξη από τη FIFA για την ποδοσφαιρική ανάπτυξη, η οποία θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη του παιχνιδιού παγκοσμίως», είπε πρόεδρος της CFA, Ντου Ζαοκάι.

Μνημόνιο συνεργασίας με την ομοσπονδία της Κίνας (CFA) υπέγραψε η FIFA, εν μέσω εικασιών ότι η χώρα της Ασίας θα μπορούσε να υποβάλει πρόταση για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο… https://t.co/yakRJqn70j

— AMNA Sport (@praktoreiosport) 30 Απριλίου 2019

China’s Du Zhaocai is elected to FIFA Council, filling the spot previously held by Zhang Jian. Du’s title is Party Secretary of the CFA *and* Deputy Director of the General Administration of Sport, proving without doubt that there is no separation between CFA & gov’t in China. pic.twitter.com/SrSYWbTXI8

— Mark Dreyer (@DreyerChina) 6 Απριλίου 2019



(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα