H «Alibaba» χορηγός της ΔΟΕ έως το 2028

Ο 13ος μέγας χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου «Alibaba» καθώς υπέγραψε συμφωνία με τη ΔΟΕ ως το 2028.

Η κινεζική εταιρεία θα καταβάλλει περίπου 100 εκατ. δολάρια ανά Ολυμπιακό

κύκλο, ήτοι 300 εκατ. για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, που περιλαμβάνουν τους Θερινούς Αγώνες του 2020 (Τόκιο), του 2024 και του 2028, καθώς και τους Χειμερινούς Αγώνες του 2018 (Πιονγκτσάνγκ), του 2022 (Πεκίνο) και του 2026.

«Πρόκειται για μία πρωτοποριακή, καινοτόμο συμμαχία, που θα βοηθήσει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Ολυμπιακών Αγώνων ως το 2028» δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ενώ ο εκτελεστικός πρόεδρος της «Alibaba», Τζακ Μα, έκανε λόγο για «ιστορική στρατηγική συνεργασία στον ψηφιακό κόσμο» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή «… θα αλλάξει το Ολυμπιακό κίνημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Alibaba» προστίθεται στη λίστα των μεγάλων χορηγών της ΔΟΕ, τη στιγμή που οι επόμενοι τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Ασία, και μάλιστα σε χώρες της Άπω Ανατολής (Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα).

Keywords
Τυχαία Θέματα