Πλημμύρισε η Πιερία από τη θεομηνία – Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους (εικόνες – video)

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – ΑθηνώνΑπεγκλωβίστηκαν με βάρκα δύο κτηνοτρόφοιΜεγάλη η κινητοποίηση της ΠυροσβεστικήςΕιδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση

«Σάρωσε» η κακοκαιρία την Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα την Πιερία με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν πλημμυρίσει και άνθρωποι να μένουν για ώρες εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται τα κλιμάκια της πυροσβεστικής

και συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την Πιερία.

Τεράστιες οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία

Τα ξημερώματα, κινδύνεψε οδηγός αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε σε αγροτικό περιοχή της Βεργίνας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τον απομακρύνει. Έως στιγμής, στην Πιερία χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 40 άτομα σε ασφαλή σημεία λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν αντλήσεις υδάτων σε επτά περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας Κατερίνης. Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο του νομού. Όπως έγινε γνωστό, ζημιές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες στη Βροντού και τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών

Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό ΘεσσαλονίκηςΑθηνών, και μόνο σε δύο σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο Βαρικό και κοντά στο Λιτόχωρο, η κίνηση (στο ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται από μία λωρίδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Τα σχολεία στην Πιερία παραμένουν κλειστά σήμερα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην περιοχή, ενώ πυρετώδεις είναι οι εργασίες των συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που με ειδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση.

Απεγκλωβίστηκαν με βάρκα δύο κτηνοτρόφοι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των κτηνοτρόφων που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι στο Βαρικό της Πιερίας, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης και κακοκαιρίας.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους με βάρκες και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από της 15 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Η Π.Υ. Κατερίνης έχει δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

Η Π.Υ. Γιαννιτσών δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Η Π.Υ. Νάουσας δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.

Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα