Agera RS Gryphon: Μια «μυθική» Koenigsegg (εικόνες)

Εξωτικές εταιρείες όπως η Koenigsegg συνηθίζουν να κατασκευάζουν μοναδικές εκδόσεις των μοντέλων τους, με βάση τις απαιτήσεις των πελατών τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία από τη Δανία παρουσιάζει στην έκθεση της Γενεύης την Agera RS Gryphon.

Το αυτοκίνητο πήρε το όνομά του από το μυθικό πλάσμα «Γρύπα», ο οποίος είχε σώμα και πίσω πόδια λιονταριού, με το κεφάλι τα φτερά και τα μπροστά πόδια να είναι από αετό.

Στηρίζεται

στην Agera RS και παραγγέλθηκε με τον προαιρετικό κινητήρα 1MW, κάτι που σημαίνει πως το V8 twin-turbo σύνολο έχει απόδοση 1.360 ίππων. Με βάρος 1.395 κιλών, το αυτοκίνητο πλησιάζει τη σχέση ισχύος/βάρος της τάξης του 1:1 που εμφανίζει η One:1.

Αυτό που κάνει την Gryphon να ξεχωρίζει περαιτέρω είναι η εξωτερική της εμφάνιση. Εξωτερικά, τα εμφανή ανθρακονήματα διανθίζονται από λεπτομέρειες φινιρισμένες με φύλλα χρυσού 24 καρατίων. Το ίδιο υλικό συναντάμε και στο εσωτερικό, αλλά και στο carbon αγωνιστικό κράνος.

Στο σαλόνι συναντάμε μαύρη alcantara, γυαλισμένα ανθρακονήματα και μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο. Τα καθίσματα έχουν χρυσές λεπτομέρειες και κεντημένο το «Gryphon» στα προσκέφαλα.

Ο ιδιοκτήτης του επέλεξε την αφαιρούμενη hardtop οροφή, η οποία αποθηκεύεται κάτω από το εμπρόσθιο καπό. Ο ιδιοκτήτης της one-off Agera RS φέρεται να είναι ο συγγραφέας Μάνι Κόσμπιν.

Πηγή: autotriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα