Τα χιλιόμετρα του Ζιλέ δεν τα έκανε κανένας…

Η δουλειά του Γκιγιόμ Ζιλέ δεν είναι τόσο διακριτή όσο φερ’ ειπείν του Βάντις Οντζίντζα-Οφόε, που φτιάχνει όλο το "παιχνίδι" του Ολυμπιακού στο κέντρο. Ή του Ρομαό που λειτουργεί σαν ασπίδα μπροστά από το κέντρο άμυνας.

Παρόλα αυτά ο Βέλγος χαφ είναι αεικίνητος και ακούραστος. Στη ρεβάνς με τη Ριέκα όχι μόνο έβγαλε χωρίς κόπο όλο το 90λεπτο, αλλά ήταν και ο ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων" που κάλυψε τα περισσότερα μέτρα

στο γήπεδο. Σχεδόν 12 χιλιόμετρα (11.62 km) κατέγραψε η στατιστική για τον άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν παντού πιέζοντας, κόβοντας και κουβαλώντας μπάλα. Ιδανικός για να παίζει πίσω από τον Οφόε και να του προσφέρει ασφάλεια/ελευθερία κινήσεων.

Μάλιστα ο Ζιλέ ήταν ο πρώτος μεταξύ όλων όσων έπαιξαν στον αγώνα. Και ο δεύτερος πάντως ήταν εκ των Πρωταθλητών. Αυτή τη φορά ο Μπεν δεν σκόραρε, αλλά τα 11.17 χιλιόμετρα καθρέφτισαν το αδιάκοπο τρέξιμό του στο χορτάρι και την πίεση στους αμυντικούς της Ριέκα.

Από τους Κροάτες πρώτος ήταν ο τρίτος της λίστας Μίσιτς, ενώ ο Οντζίντζα-Οφόε "σάρωσε" όλο το γήπεδο με ή χωρίς την μπάλα, αφού η στατιστική υπηρεσία τού έδωσε 10.73 χιλιόμετρα!

Το ότι οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού, Ρέτσος και Βούκοβιτς, βρίσκονται στην πρώτη 10άδα δύο πράγματα σημαίνει: α) ανέβαιναν πολύ, β) έπρεπε να τρέχουν αρκετά για να προλαβαίνουν τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνταν.

The post Τα χιλιόμετρα του Ζιλέ δεν τα έκανε κανένας… appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα