Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό της Α1

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του στον πέμπτο τελικό, χάνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πιάσουν καλή απόδοση, με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, με το Sport24.gr να αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (4 πόντοι, 1 ασίστ)

Ο Αμερικανός γκαρντ φάνηκε επηρεασμένος από το

πρόβλημα τραυματισμού (τενοντίτιδα) που τον ταλαιπωρεί. Έπαιξε 16 λεπτά, αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα. Είχε 2/8 σουτ (2/7 δίποντα), ενώ βρήκε μόλις ένα τρίποντο (0/1). Οι περισσότερες προσπάθειες του ήταν τραβηγμένες.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (0 πόντοι, 1 ριμπάουντ)

Ο Καναδός σέντερ ήταν και πάλι το τρίτο 5άρι στο rotation. Έπαιξε μετά τον Μιλουτίνοφ και τον Γιανγκ. Δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και έπαιξε κάτι παραπάνω από 6 λεπτά, χωρίς να επιχειρήσει σουτ. Είχε μόνο ένα ριμπάουντ. Το επίθετο που τον χαρακτηρίζει είναι το "άοσμος" στο μικρό διάστημα που έπαιξε.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (2 πόντοι, 1 ριμπάουντ)

Η καλή του στιγμή ήταν ένα φόλοου από επιθετικό ριμπάουντ. Όταν πρωτομπήκε στο παιχνίδι έχασε μαζεμένες μάχες από τον Μπουρούση και αντικαταστάθηκε άμεσα. Στη συνέχεια επέστρεψε, χωρίς όμως να καταφέρει στα 7 λεπτά που έπαιξε να κάνει τη διαφορά. Είχε 1/1 δίποντο και 1 προσωπικό φάουλ.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν αγωνίστηκε καθόλου

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (3 πόντοι, 4 ριμπαόυντ, 2 λάθη)

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια ήρθε από τον πάγκο. Είχε 3 πόντους (1/3 τρίποντα) και 0/1 δίποντο. Τα ριμπάουντ του ήταν 3-1. Έπαιξε αποκλειστικά στο "3", αλλά δεν κατάφερε ούτε αυτός να αποτελέσει "X-Factor" της αναμέτρησης στα σχεδόν 20 λεπτά που έπαιξε.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (9 πόντοι, 1 ριμπαόυντ, 4 ασίστ)

Κακό παιχνίδι από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Είχε 9 πόντους με 1/3 δίποντα, 1/8 τρίποντα και 4/6 βολές, αποτέλεσμα των 7 φάουλ που κέρδισε. Είχε 1 ριμπάουντ (επιθετικό), 4 ασίστ, 3 λάθη και 1 κλέψιμο. Είχε το χειρότερο (+/-) από όλους τους συμπαίκτες του (-14). Ξεκίνησε το ματς αρκετά άστοχος, δοκιμάζοντας κατά κύριο λόγο περιφερειακά σουτ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα, βγάζοντας αρχικά εκτός παιχνιδιού με φάουλ τον Γκιστ. Ήταν όμως αρκετά άστοχος και χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα δεκάλεπτα για να σκοράρει από μακριά. Έπαιξε τον περισσότερο χρόνο (33′).

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Δεν αγωνίστηκε καθόλου

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ)

Ο διεθνής φόργουορντ ήταν μαζί με τον Μιλουτίνοφ ο μοναδικός διασωθείς. Έβγαλε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και ήταν από αυτούς που δεν σταμάτησαν να παλεύουν ακόμη και όταν η διαφορά είχε ξεφύγει. Φάνηκε αυτό από την κίνηση του να ζητήσει από τον προπονητή του να τον αφήσει στο παρκέ στο 28′ όταν χρεώθηκε με 4 φάουλ, ύστερα από αυτό που έκανε στην πίεση στον Καλάθη. Είχε 1/2 δίποντα και 2/4 τρίποντα, τα οποία οδήγησαν σε ένα σερί 8-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ρίχνοντας τη διαφορά στους 12 πόντους. Είχε 5 ριμπάουντ (4-1), 1 κόψιμο και 2 κερδισμένα φάουλ σε 18 λεπτά συμμετοχής.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: 6 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 λάθη, 1 κόψιμο

Ο Σέρβος σέντερ ήταν και πάλι η πρώτη επιλογή (18 λεπτά) για τον προπονητή του στο "5". Έδωσε "ξύλο" μες στο καλάθι, έκανε καλά σκριν και έδωσε λύσεις στα ριμπάουντ (5 επιθετικά και 4 αμυντικά). Από την άλλη όμως δεν τροφοδοτήθηκε όσο αναμενόταν στο post. Και πάλι αμυντικά ήταν πολύ καλός, αποτελώντας τον παίκτη που περιόρισε τον Μπουρούση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είχε το μικρότερο +/- από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού (0).

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: 2 πόντοι, 3 ριμπάουντ

Το χειρότερο βράδυ της καριέρας του! Ο διεθνής φόργουορντ είχε 4 πόντους με 2/14 σουτ εντός παιδιάς! Συγκεκριμένα είχε 2/11 δίποντα και 0/3 τρίποντα. Το μοναδικό "καλό" σημείο στη στατιστική του ήταν τα 5 κερδισμένα φάουλ. Έπαιξε και στο "4" και στο "5" (27 λεπτά συμμετοχής), αλλά για ακόμη έναν τελικό αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Κρις Σίνγκλετον.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 7 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα

Μπήκε στην αρχική 5άδα και είχε 7 πόντους (1/1 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 6-1 ριμπάουντ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 4 κερδισμένα φάουλ σε 29 λεπτά συμμετοχής. Έπαιξε σε δύο θέσεις ("3" και "4") και αν εξαιρέσουμε δύο καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, ήταν σε κακή επιθετική ημέρα. Στην άμυνα, ωστόσο, έκανε μεγάλη προσπάθεια, όπως φαίνεται σε τομείς όπως το ριμπάουντ.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: 6 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος

Ξεκίνησε το παιχνίδι με 6 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα, αλλά στη συνέχεια "σίγησε". Συνολικά είχε 2/4 τρίποντα και 0/2 δίποντα, 5 ριμπάουντ (4-1), 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 προσωπικά φάουλ στα 26 λεπτά που έπαιξε.

The post Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό της Α1 appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα