Ζουράρις: Είμαστε νικημένη χώρα, λίγο χειρότερα από την Ινδία

«Είμαστε υπό χρεοκοπία, και είμαστε αποικία χρέους, μια νικημένη χώρα, και μια νικημένη χώρα υφίσταται τα πάντα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ερωτηθείς για τη «μεγάλη έξοδο» πτυχιούχων στο εξωτερικό. «Είμαστε λίγο χειρότερα από την Ινδία,
και αυτοί το ίδιο πρόβλημα είχαν» επισήμανε δε ο υφυπουργός.

«Σιγά – σιγά μπορεί να επιδιορθωθεί η κατάσταση, για την ώρα προσωρινώς καλά κάνουν και λένε ότι θα φύγουν» έχουμε ξοδέψει 1 εκατ. ευρώα για κάθε αριστούχο για να φτάσουμε τα παιδιά σε κάθε επίπεδο» τόνισε.

Μετά από ένα «πολιτισμένο καβγά», όταν η Αναστασοπούλου τον ρώτησε τελικά για τα σχολεία του εξωτερικού. Και τι της είπε: «Με δικές μας προσπάθειες, σχολεία του εξωτερικού κατάφεραν να αποκτήσουν πισίνα και γυμναστήριο!».

«Έχουμε 56.000 Ελληνόπουλα σε όλο τον πλανήτη που μαθαίνουν ελληνικά και πολλά που δεν είναι και Ελληνόπουλα, αυτή είναι η αρμόδιότητά μου. Είμαι υφυπουργός για την ελληνόγλωσση παιδεία του εξωτερικού» σημείωσε ο Κώστας Ζουράρις.

Από εκεί και μετά, ξεκίνησε ένα θερμό τετ α τετ, ωστόσο ο υφυπουργός Παιδείας ήταν ανένδοτος! Δεν μίλησε για την κυβέρνηση, δεν μίλησε για τα σχολεία που θα ανοίξουν, δεν μίλησε για τον Πάνο Καμμένο, απάντησε με προσλητικό τρόπο πως δεν είναι θέμα της δημοσιογράφου εάν μιλάει με… κανέναν στο υπουργείο κοκ.

Και η Μαρία Αναστασοπούλου, κουρασμένη πια, έκλεισε τη… συνέντευξη με μπόλικη δόση ειρωνείας: «Μα καλά, γιατί δεχτήκατε να μιλήσετε στην εκπομπή; Αφού δεν είπατε τίποτα… Τέλος πάντων, ήταν από τις καλύτερες… συνεντεύξεις που έχω κάνει! Η πιο ενδιαφέρουσα. Γεια σας». Και αμέσως έπεσαν διαφημίσεις…

Πάντως, ο Κωστάς Ζουράρις ανέφερε ότι «και εγώ επί 22 χρόνια δίδαξα έξω, και συνέβαλλα στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος στη Γαλλία».
Keywords
Τυχαία Θέματα