Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Κάθε φορά που ανοίγω ένα φάκελο σκάει ένα λάστιχο

Το μνημόνιο είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και διέψευσε τις όποιες τοποθετήσεις που θέλουν να υπάρχει ρήγμα στην Κυβέρνηση αναφορικά με τον τρόπο γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

«Δεν υπάρχει καμία ρήξη ή ρήγμα στην Κυβέρνηση. «Δεν έχω
κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό ότι δεν θα συνομολογήσει συμφωνία που θα παραβιάζει τη δημοκρατική εντολή», » δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Η ίδια τόνισε πως αυτό που εισπράττει από τον κόσμο είναι η αμέριστη εμπιστοσύνη που έχει τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στη νέα Βουλή.

Οι πολίτες, είπε, στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες από εκείνους που έχουν συμφέροντα από τις πολιτικές του μνημονίου.

«Οι πολίτες δεν μασάνε» είπε.

Ως «σχήμα λόγου» χαρακτήρισε την κατάργηση του Μνημονίου η Πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είδαμε στη Βουλή τον νόμο που καταργεί τους μνημονιακούς νόμους και γιατί δεν καταργήθηκαν με ένα νομοσχέδιο:

«Αυτή την ερώτηση δεν την θεωρώ καλόπιστη. Το Μνημόνιο είναι ένα πλήγμα στην δημοκρατία και γι΄αυτό το λόγο πρέπει να παύσει, όχι μόνο στη Ελλάδα που κυβέρνηση και κοινωνία είναι αποφασισμένες να το τερματίσουν, αλλά πρέπει να παύσει και σε όλη την Ευρώπη. Διότι από τη χώρα μας εξήχθη σε άλλες χώρες! Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο Το σχήμα λόγου με ένα άρθρο-με ένα νόμο είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει σε ένα άρθρο, 800 σελίδες νομοθεσίας μέτρων με την διαδικασία του κατεπείγοντος για να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε 10 ώρες ώστε να προλάβουν το Eurogroup! Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται σε πείσμα του ότι η κυβέρνηση αντί να αφήνεται απερίσπαστη να κυβερνά είναι σε διαπραγμάτευση μιας διαδικασίας που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση!»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν ακουστεί σχετικά με τη συμφωνία της 20ης Φεβρυαρίου είπε πως η «εσωτερική δημοκρατία» που υπάρχει και μπορεί κανείς να εκφράζεται δεν κλονίζεται «από τα διάφορα καπετανάτα».

Όπως είπε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μια ανακοίνωση του Eurogroup, ένας οδικός χάρτης χωρίς θεσμική βαρύτητα και από τότε έχει διανυθεί μεγάλη απόσταση.
«Οι προσπάθειες για υπονόμευση ξεπερνούν κάθε όριο» είπε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σύγκλιση απόψεων για συμφωνία απάντησε πως θα το ήξερε πρώτα ο ελληνικός λαός.
Σε ερώτηση για τις πληροφορίες που θέλουν να έρχεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο είπε πως δεν έχει ενημέρωση και επεσήμανε την ανάγκη να ερμηνεύονται εκτιμήσεις ως έτοιμα κείμενα που έχουν φορολογικά μέτρα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, καταφέρθηκε ενάντια στους δανειστές λέγοντας πως αντιδρούν στο γεγονός ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα και θέλουν να επιβληθούν.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνηση ς λέγοντας πως δεν έχουν περάσει ούτε 100 ημέρες από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και έχουν νομοθετηθεί πράγματα που δεν νομοθετήθηκαν εδώ και πέντε χρόνια.

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται. Από το πρώτο νομοσχέδιο ξεκίνησε το ξήλωμα του μνημονίου» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και αφού αναφέρθηκε στο ανθρωπιστικό νομοσχέδιο και αφού απαρίθμησε μια σειρά πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, όπως το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και το σωφρονιστικό σύστημα, σχολίασε πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς. Μάλιστα, όπως τόνισε το μνημόνιο είναι μια νέα μορφή διαπλοκής στην οποία μπορεί να εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη.

Μιλώντας για την επιτροπή που διερευνά το πως φτάσαμε στο χρέος είπε πως τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ενώ αναφερόμενη στις δράσεις για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είπε: «Για πρώτη φορά αυτή η διεκδίκηση προβάλλεται σε όλα τα θεσμικά επίπεδα και δημιουργεί την υποχρέωση στην άλλη πλευρά να τοποθετείται».

Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή και στο ερώτημα γιατί δείχνει σαν να φέρεται ευνοϊκά σε ένα κόμμα που δεν ανήκει στο «δημοκρατικό τόξο» η κ. Κωνσταντοπούλου αμφισβήτησε τη έννοια του «δημοκρατικού τόξου» για τις δυνάμεις εκείνες στη Βουλή που ασέλγησαν στη δημοκρατία επί μνημονίου.

Απέρριψε δε ότι διάκειται ευνοϊκά απέναντι στη Χρυσή Αυγή λέγοντας: «Σέβομαι τους κανονισμούς, δεν έχω νομιμοποιητική βάση να περιορίζω βουλευτές στην άσκηση των καθηκόντων τους. Δεν μπορώ να το κάνω ακόμη και εάν επωφελούνται από τη δημοκρατία οι εχθροί της».

Ακόμη σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη περί απόφασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής των Ελλήνων στην Τράπεζα της Ελλάδος η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «η Πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστές τραπεζικών λογαριασμών. Δεν μου έχει ζητηθεί να δώσω τα αποθεματικά στην ΤτΕ. Την Παρασκευή εστάλη μια επιστολή του κ. Μάρδα την οποία εκλαμβάνω ως διερευνητική, θα την μελετήσω και θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Μάλιστα άφησε σαφείς υπόνοιες ότι κάθε φορά που ερευνά κάτι, κατασκευάζεται μια ιστορία κατά της:

«Κάθε φορά που ανοίγω έναν φάκελο στη Βουλή, υπάρχει και ένα λάστιχο που σκάει σε βενζινάδικο. Δεν θέλω να το αποφύγω γιατί δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Έχει σημασία να γνωρίζουν οι πολίτες κάθε φορά πότε κατασκευάζεται ένα σενάριο και σε σχέση με τι!»

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα