Ζημιωμένος ο Ολυμπιακός ενόψει Γιουνγκ Μπόις

Μια εξέλιξη που μάλλον είχαν καταλάβει αλλά δεν παύει να εκνευρίζει τους πρωταγωνιστές, ήταν αυτή με την αναβολή της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Μπέντο από την Δευτέρα (14/11) έβγαινε με τους παίκτες του στο γήπεδο, δίχως όμως να γνωρίζει επί της ουσίας για τι παιχνίδι θα έπρεπε να τους προετοιμάζει. Γι' αυτό με τον Πλατανιά στα Χανιά; Ή να έβαζε απευθείας πλώρη για την Γιουνγκ Μπόις;

Μπορεί να μοιάζουν με λεπτομέρειες κάποια πράγματα αλλά μόνο έτσι δεν έδινε. Εργοφυσιολόγοι, γυμναστές, διατροφολόγοι, αναλυτές και ο προπονητής με τους συνεργάτες του έχουν ένα πρόγραμμα
στα χέρια τους με τις ημερομηνίες των αγώνων και πάνω σε αυτό καταστρώνουν το πλάνο τους.

Για την επιβάρυνση των παικτών από τα ματς, την αγωνιστική τους κατάσταση, την ένταση των προπονήσεων. Για οτιδήποτε αφορά την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ποδοσφαιριστών ενόψει κάθε αγωνιστικής υποχρέωσης.

Όλοι αυτοί υποχρεώνονται για μια ακόμη φορά να λειτουργήσουν επάνω σε δεδομένα που διαφοροποιήθηκαν στην πορεία. Χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι. Για να περάσουμε στο παρασύνθημα, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ματς πρόκρισης με την Γιουνγκ Μπόις χωρίς να έχει παιχνίδι στα πόδια του από τις 6 Νοεμβρίου!

Από το 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό μέχρι τις 24 Νοέμβρη, όταν και είναι προγραμματισμένη η 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, μεσολαβούν 18 μέρες όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα έχουν δώσει παιχνίδι ως ομάδα. Και οι μοναδικοί που θα έχουν πατήσει χόρτο σε επίσημο ματς, θα είναι όσοι είχαν διεθνείς υποχρεώσεις.

Και όταν μπαίνεις σε οποιοδήποτε παιχνίδι με τον ρυθμό ερωτηματικό και τον προπονητή να μην έχει ξεκάθαρη εικόνα των παικτών για διάστημα περίπου 3 εβδομάδων, δεν θέλει και πολύ να γίνει η στραβή.

Μόνο αδικαιολόγητος δεν μοιάζει ο σχετικός εκνευρισμός που υπάρχει στο Λιμάνι, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δείχνει να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να συνεχίσει στην Ευρώπη στους πρώτους μήνες του 2017. Ο Παναθηναϊκός είναι με το ενάμιση πόδι εκτός και ο ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει.

Ο Μπέντο; Προφανώς προβληματισμένος για το τρόπο που θα καταφέρει να δώσει ρυθμό στην ομάδα του και να την παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο ματς με την Γιουνγκ Μπόις την Πέμπτη (24/11, 22:05).

Εκτός λογικής οι εξελίξεις

Γενικότερα όσα εξελίσσονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το πέρας της 10ης αγωνιστικής, μοιάζουν περίεργα. Πολλά μαζεύτηκαν για να θεωρηθούν συμπτώσεις. Με το 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός εξασφάλιζε το +7 στην κορυφή και είναι απορίας άξιο ότι υπήρξαν και άνθρωποι που είχαν προβλέψει διακοπή πρωταθλήματος εφόσον επιβεβαιωνόταν το παραπάνω σενάριο.

Περίεργο είναι ότι εξακολουθεί να εφαρμόζεται ένα μέτρο που έχει αποτύχει παταγωδώς, αυτό της αναβολής αγωνιστικών. Σε τι εξυπηρετεί; Προλαβαίνει κάτι; Βάζει φρένο στη βία; Όχι. Και επί ημερών Σταύρου Κοντονή είχε "φορεθεί" πολύ η συγκεκριμένη μέθοδος, όμως το αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκον.

Μήπως βρέθηκαν ένοχοι ή τιμωρήθηκε κανείς παραδειγματικά; Η απάντηση είναι ξανά όχι. Γιατί λοιπόν υπάρχει ένας μηχανισμός που επιμένει να παίρνει αποφάσεις τέτοιας φύσης; Αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, τότε μιλάμε για πλήρη ανικανότητα αυτών που αποφασίζουν. Και παραδοχή ότι το ποδόσφαιρο έχει αφεθεί ολοκληρωτικά σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε καταστάσεις... αναταραχής.

Όταν μετά από επεισόδια σε γήπεδα, εκβιασμούς και επιθέσεις σε πρόσωπα που αποτελούν στελέχη επιτροπών η λύση είναι η διακοπή, τότε δίνεις το σύνθημα: κάντε όλα μπάχαλο και εμείς θα σκύψουμε το κεφάλι. Αν ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού και οι συνεργάτες του έχουν σκοπό να υποκύψουν στη βία, παίρνοντας αποφάσεις που μόνο πλήττουν το ποδόσφαιρο, τότε μόνο χειρότερα έρχονται στο άμεσο μέλλον.

Αντιφατικές κινήσεις

Η τωρινή κατάσταση και οι αλλαγές προσώπων που έχουν προκύψει σε ΕΠΟ και ΚΕΔ είναι αποτέλεσμα της πίεσης μέσα από την "συμμαχία" των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού. Πώς γίνεται ούτε τώρα να υπάρχουν αποφάσεις αρεστές; Πώς γίνεται να χρεώνεται ακόμη και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης στον Ολυμπιακό;

Ο Κούγιας δήλωσε πρόσφατα ότι "έχαναν την ΕΠΟ και άρχισαν τους εμπρησμούς και το ξύλο". Για όσους θυμούνται καλά, μέχρι την προσφυγή του Βίκτορα Μητρόπουλου (που ήρθε μετά από αυτή του Γραμμένου), η αντιπολίτευση "πανηγύριζε" για την επικείμενη νίκη της στις εκλογές.

Οι υποτιθέμενες κινήσεις διαφάνειας είχαν αποτέλεσμα σοβαρών καταγγελιών για περίεργες μεθοδεύσεις σε διάφορες Ενώσεις. Σε Ζάκυνθο, Ρόδο, Δράμα, Εύβοια και όχι μόνο.

Απορία προκαλεί και το γεγονός ότι ομάδες που χρόνια χρεώνουν τις μη αγωνιστικές τους επενδύσεις στο "σύστημα" του Ολυμπιακού, όταν τάσσονται ακόμη και στο ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή σχεδιάζουν μεταγραφικές κινήσεις τον Γενάρη και μάλιστα παικτών με πολύ υψηλά συμβόλαια. Πώς γίνεται;

Παράλληλα δεν ενοχλούνται από τις ρήτρες που πρόκειται να ενεργοποιήσει -εκ νέου- η NOVA. Ο τελευταίος που θα πληγεί από κάτι τέτοιο είναι ο οικονομικά υγιής Ολυμπιακός. Με τους υπόλοιπους τι γίνεται; Έχουν αυτή την πολυτέλεια; Με τις ομάδες που βγάζουν τη μισή και βάλε χρονιά με τα χρήματα της NOVA;

Προφανώς και απαντήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Αλλά ας μην πάμε στα σύνθετα. Εδώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ψήφισαν τον Βασίλη Γκαγκάτση, ως νέο γενικό διευθυντή της Super League...

Πηγή: Sport 24

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα