Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΑΠΘ

Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής τα «Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ», επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πέντε Ιταλούς φοιτητές, που συνελήφθησαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην Αγία Παρασκευή, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ιταλικές Αρχές, για συμμετοχή σε επεισόδια, που είχαν γίνει στο Μιλάνο την 1η Μαΐου,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της διεθνούς Έκθεσης EXPO.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί φοιτητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Τα «Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ» ζητούν να μην εκδοθούν οι πέντε Ιταλοί φοιτητές, ενώ επισημαίνουν πως από τότε που καθιερώθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης «είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται για συμμετοχή σε διαδήλωση, γεγονός που συμβάλλει στην αναβάθμιση της καταστολής των κινημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ αναμένεται να λήξει μετά το μεσημέρι. Στο μεταξύ, οι προγραμματισμένες ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους 5 Ιταλούς φοιτητές την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζεται συγκέντρωση στο ιταλικό προξενείο και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, πορεία στους δρόμους της πόλης με σημείο εκκίνησης την Καμάρα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα