Κατάληψη στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο». Η ΕΛ.ΑΣ. το περίμενε και είχε δώσει εντολή στην ομάδα «Δέλτα» για περιφρούρηση

Κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν από νωρίς το πρωί αντιεξουσιαστές.

Κύρια αιτήματά τους είναι η κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, του «κουκουλονόμου», καθώς και του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ'. Οι καταληψίες έχουν διακόψει το πρόγραμμα του σταθμού και διαβάζουν το ψήφισμα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης
σε προηγούμενη ανακοίνωσή του κάλεσε τους καταδικασμένους για τρομοκρατία απεργούς πείνας, να σταματήσουν τον «αγώνα» τους καθώς τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν.

Πληροφορίες της Huff Post Greece αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε ότι μπορεί να γίνει κατάληψη στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και για το λόγο αυτό είχε δοθεί εντολή στην ομάδα Δέλτα που βρίσκεται στον τομέα της Ομόνοιας για αυξημένη προσοχή στα γραφεία του σταθμού.

Όταν ο στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε την εντολή στους άνδρες της ομάδας Δέλτα είχαν προκληθεί εσωτερικές αντιδράσεις, καθώς είναι γνωστός ο «πόλεμος» ανάμεσα σε παραγωγούς του σταθμούς και τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης ομάδας. Οι παραγωγοί του σταθμού είχαν ασκήσει στο παρελθόν δριμεία κριτική στην ομάδα Δέλτα για φαινόμενα αστυνομικής βίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα