Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Tον Ιανουάριο του 2015 το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» παραδόθηκε στο κοινό μετά από δωρεά της Μαριάννας Λάτση που το ανακαίνισε σε πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου.

Δύο χρόνια μετά ξεκίνησε επιτέλους τη λειτουργία του. Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητα 46 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου
Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Από τις 46 κλίνες 20 προορίζονται για τους ασθενείς του χειρουργικού τομέα και 26 για τους ογκολογικούς ασθενείς του παθολογικού τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας, για τους οποίους προβλέπεται να προσέρχονται το πρωί, να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση και την ίδια μέρα να παίρνουν εξιτήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοια κέντρα- κέντρα δηλαδή όπου μπορεί κανείς να κάνει χημειοθεραπεία και να φύγει την ίδια μέρα - σπανίζουν στην Ελλάδα.

Το κέντρο στελεχώνεται από 36 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό με ετήσιες συμβάσεις, καθώς και 4 με 5 γιατρούς ενώ διαθέτει μονίμως ασθενοφόρο σε αναμονή, ενώ για την εξυπηρέτηση και την μεταφορά των ασθενών διατίθεται λεωφορείο που συνδέει το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ανά μισή ώρα με το Κ.Η.Ν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα