Βρέθηκε η αιτία της μυστηριώδους ασθένειας στη Νιγηρία

Τα φυτοφάρμακα είναι η αιτία που, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξηγούν τη μυστηριώδη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον αιφνίδιο θάνατο 18 ανθρώπων στη νοτιοδυτική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Αυτό που υποθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ευθύνονται τα φυτοφάρμακα», εξήγησε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γκρέγκορι Χάρτλ.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πώς δηλητηριάσθηκαν οι ασθενείς από τα φυτοφάρμακα, όμως ανέφερε πως, σύμφωνα με τις εργαστηριακές
εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται για βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη, όπως ο ιός Έμπολα και ο κίτρινος πυρετός.

Η ασθένεια αυτή εμφανίσθηκε στην αρχή της εβδομάδας και έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή 18 ανθρώπων στην πόλη Όντε-Ιρέλε της πολιτείας Όντο στη νοτιοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές.

Το Σάββατο ο εκπρόσωπος της πολιτείας Καγιόντε Ακιμάντε την χαρακτήρισε «μυστηριώδη». Τα συμπτώματά της είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
αποκεφάλισμος απώλεια συνείδησης
Τυχαία Θέματα