Βίντεο με την επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Κωνσταντινούπουλη. Νεκρές οι δύο γυναίκες κομάντο

Νεκρές από τα πυρά των Τούρκων αστυνομικών έπεσαν οι δύο γυναίκες, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, οι οποίες επιτέθηκαν το πρωί της Πέμπτης με πυρά και χειροβομβίδα κατά κλούβας της αστυνομίας στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα από την επίθεση

Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια οχυρώθηκαν σε ένα κτίριο στην ίδια συνοικία και αντάλλαξαν πυρά με τις αστυνομικές δυνάμεις. Από τη συμπλοκή οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανήρτησαν βίντεο
που δείχνει τις δύο γυναίκες να πετούν χειροβομβίδα κατά λεωφορείου της αστυνομίας και στη συνέχεια να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα κατά του αρχηγείου των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει ότι δύο γυναίκες έφθασαν στον τόπο της επίθεσης με ταξί και άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου της αστυνομίας στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες βγήκαν από το ταξί και διέφυγαν πεζή στα σοκάκια της περιοχής.

Όπως μεταδίδει το BBC την ευθύνη ανέλαβε το παράνομο κουρδικό DHKP-C (Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο) . Πρόκειται για μια μαρξιστική οργάνωση η οποία δρα εδώ και τριάντα χρόνια περίπου.

Η οργάνωση με ανακοίνωση που ανάρτησε σε ιστότοπό της αναφέρει: «Σας χαιρετίζουμε εσάς, τις δύο γενναίες πολεμίστριές μας που σηκώσατε στους ώμους σας τον αγώνα για την απελευθέρωση του λαού».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα